hnl

ŠIBENIK - HAJDUK 0:1 Otpisani Teklić zabio za pobjedu u debiju novog trenera

Foto: Hajduk.hr, Pixell

HAJDUK je u utakmici 17. kola HNL-a slavio na Šubićevcu protiv Šibenika 1:0. Gol vrijedan tri boda zabio je Tonio Teklić u 62. minuti. Slobodnjak za Hajduk odlično je izveo Atanasov, Labrović je jedva obranio, a odbijenu loptu s tri metra mrežu je ugurao mladi hajdukovac.

Hajduk je u sudačkoj nadoknadi imao i penal, ali je Labrović obranio Caktašu. 

Na klupi Hajduka debi je imao talijanski trener Paolo Tramezzani.

Gledali smo zanimljivu utakmicu na Šubićevcu. Bila je to ravnopravna borba dvaju podjednakih rivala, a susret je odlučio 21-godišnji mladi reprezentativac Hrvatske koji je do dolaska talijanskog trenera bio otpisan u Hajduku.

Za Hajduk je Teklić odigrao tek 24 susreta. Debitirao je u mandatu Joana Carrilla u rujnu 2017. u Kup susretu protiv Oriolika. Samo je jednom bio u početnom sastavu, u rujnu pretprošle godine, protiv Mladosti iz Petrinje u Kup ogledu.

Tudor ga je otpisao, a sad je donio pobjedu Tramezzaniju

Tudor i Vukas mu nisu vjerovali, lani je bio na posudbi u Varaždinu gdje je kod Samira Toplaka igrao odlično i bio je najbolji igrač momčadi. Toplak ga je stalno hvalio, više je puta znao reći da mu nije jasno zašto ga Hajduk ne želi. Ipak, za struku Hajduka to nije bilo dovoljno.

Sve do večeras kad mu je šansu dao Tramezzani.

Šibenik se nije prepao Hajduka. Igrači Krešimira Rendulića stajali su dobro na terenu i u dobrom dijelu susreta bili su bolji i opasniji rival. U prvih 45 minuta nismo vidjeli spektakularni nogomet. Igralo se uglavnom na centru terena, uz povremene bljeskove na obje strane.

Najbolja šansa je pripala Hajduku. Mijo Caktaš je 29. minuti odlično raspalio s 35 metara i pogodio je vratnicu. Samo par minuta kasnije Gyurcso je dobro tukao, ali pokraj gola.

Šibenik se nije prepao Hajduka 

Odmah na početku utakmice, u trećoj minuti, domaća momčad je imala opasnu šansu pred vratima Hajduka. Pajić je ubacio pred gol, a Todorović je jedva u zadnji trenutak uspio očistiti. Šibenčani imaju priliku sedam minuta kasnije, Čurić je opalio s 20 metara, ali je lopta prošla pored Hajdukovog gola.

Nakon toga u 13. minuti Gyurcso dobiva loptu na desnu stranu i ubacuje u pet metara za Diamantakosa koji u kontaktu s Mesom pada, ali sudac Batinić smatra da nije bilo prekršaja za penal, iako je Grk tražio kazneni udarac.

U 22. minuti Hajduk ima ozbiljnu priliku, nakon kornera loptu je u peterac dobio Vušković koji ipak promašuje. Šest minuta kasnije Caktaš izvodi s 30-ak metara slobodan udaraca nakon što je srušen Diamantakos, ali se lopta odbila od vratnice.

Šibenik je opet u prilici u 38. minuti, iz kontre. Sahiti je ukrao loptu Gyurcsu, dodaje za Princea koji pokušava pucati s desetak metara, ali je blokirao Vušković. Na kraju poluvremena Diamantakos ima priliku najprije u 41. minuti, ali pogađa Musu u bloku. Četiri minute kasnije Diamantakos opet tuče, ali Labrović odbija loptu, točno na noge Teklića koji puca iznad gola.

Kalinić spasio Hajduk

Nakon prvog poluvremena u kojem je Hajduk imao više prilika, drugi dio utakmice opet počinje prilikom domaćina. Prince je izborio korner za Šibenik, Mesa tuče glavom, ali Kalinić brani. Šibenik opet ima ozbiljnu priliku u 54. minuti. Prince je spasio loptu s korner linije i ubacio je u kazneni prostor a Sahiti poluvolejem puca prema Hajdukovom golu, no Kalinić je fantastično obranio lijevom rukom.   

Tri minute kasnije Hajduk je u prilici, Todorović je prošao po desnoj strani, ubacio je loptu za Atanasova, ali je obrana Šibenika očistila u zadnji trenutak. 

No Hajduk dolazi u vodstvo u 62. minuti, a strijelac je Teklić. Atanasov je izveo slobodni udarac, a Labrović je odbio. Najbrži na lopti je bio Teklić i s tri-četiri metra loptu je ugurao u gol.  

U 70. minuti je Jakoliš koji upao u igru umjesto Diamantakosa, pobjegao obrani Šibenika i zabio, ali je bio u zaleđu i Batinić je poništio gol. 

Caktaš promašio penal

U 72. minuti Šibenik je opet u prilici, Kvesić je pobjegao Hajdukovoj obrani, našao se sam pred Kalinićem, ali puca pored gola. Osam minuta kasnije Atanasov se probio, puca sa 16 metara, ali Labrović brani. U sudačkoj nadoknadi sudac dosuđuje jedanaesterac za Hajduk nakon prekršaja na Umutu, ali je s bijele točke neprecizan bio Caktaš.

U ranije odigranoj utakmici, Osijek je u Kranjčevićevoj ulici pobijedio Lokomotivu s 3:0 i barem privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici. Hajduk je nakon ove pobjede na petom mjestu s 20 bodova, dok je Šibenik sedmi s 13 bodova.

Utakmicu je na praznom Šubićevcu sudio Damir Batinić iz Osijeka. 


ŠIBENIK: Labrović, Mesa, Schildenfeld, Čurić (69 Rak), Kvesić (Todorski), Pajić , Bilić, Bulat, Sahiti, Ampem (Laća), Jurić. 

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Simić, Vušković, Čolina, Jurić, Atanasov, Teklić (83 Umut), Caktaš, Gyurcso, Diamantakos (66 Jakoliš). 
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više