hnl

ŠIBENIK - HAJDUK 0:2 Hajduk blizu Europe, čeka nas ludnica u zadnjem kolu

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

HAJDUK je u pretposljednjem kolu HNL-a kao gost pobijedio Šibenik 2:0 i napravio velik korak prema plasmanu u Europu sljedeće sezone. Strijelci su bili Marko Livaja u 57. i Marin Jakoliš u 71. minuti.

Hajduk je s ova tri boda stigao na bod zaostatka za četvrtom Rijekom (koja je danas kao gost dobila Varaždin) te na dva boda od Gorice, koja kasnije danas igra protiv Dinama.

Čeka nas ludnica u posljednjem kolu 

U posljednjem kolu Hajduk igra kod kuće protiv Lokomotive, a Rijeka i Gorica će igrati međusobno na Rujevici.

Premda rasterećen svih briga oko plasmana, Šibenik u ovaj susret nije ušao opušteno. Štoviše, domaći su u prvih 45 minuta bili puno opasnija momčad od gostiju, kojima je ova pobjeda značila nadu da sljedeće sezone mogu igrati u Europi.

Šibenčani su Hajduku pustili posjed, a svoje su prilike čekali iz brzih protuudara preko Suada Sahitija i Denija Jurića.

Već u trećoj minuti opasno je tukao Sahiti, ali njegov šut je prohujao pokraj vratnice. Samo pet minuta kasnije nakon kornera sam je na osam-devet metara ostao Deni Jurić, ali kao da je ova nenadana šansa iznenadila i njega pa je najbolji topnik Šibenika tukao glavom preko gola.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Šibenik bio bolji u prvih 45 minuta, Sahiti pogodio vratnicu

U 13. minuti Hajduk je imao prvu dobru šansu. Čolina je na 18 metara iznudio faul, a Vušković iz slobodnjaka puca preko vrata. Nakon nekoliko opasnih kontri Šibenika Hajduk je najbolju šansu imao u 29. minuti kad je Livaja odlično primio loptu, sjajno se riješio čuvara i gurnuo pokraj Rogića, ali na gol-crti je to očistio Kvesić.

Samo minutu kasnije Jurić opasno puca iz daljine, a u 32 minuti šansu utakmice je imao Suad Sahiti. Napadač Šibenika je izašao sam pred Kalinića, zaobišao ga je, ali je otišao previše ukoso i pogodio je vratnicu.

Šibenik je prvi zaprijetio i u nastavku. Deni Jurić je tukao sa 16 metara, ali i taj udarac je prohujao pokraj vratnice. 

Kvesić tragičar Šibenika

Hajduk je u 57. minuti poveo doslovce ni iz čega. Kvesić je najprije pogriješio i Rogić je morao ispucati u korner, a nakon ubačaja Biuka Livaja je nadskočio Kvesića i zabio za 1:0. Kvesić je tako postao tragičar Šibenika.

U 71. minuti Hajduk je prelomio susret. Fossati je oteo loptu i dao je Juriću, a ovaj je loptom izbacio Jakoliša, koji je izašao sam pred Rogića i zabio za 2:0.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 79 bodova, Osijek ima 74, a Gorica 59 uz susret manje. Rijeka sada ima 58, a Hajduk 57 bodova.

Varaždin je ostao na začelju s 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod. Šibenik je šesti s 35 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više