HNL

ŠIBENIK - LOKOMOTIVA 3:2 Sjajni Prince odveo Šibenik do prve pobjede sezone

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENIK je u petom kolu nove sezone HNL-a došao do prve pobjede. Povratnik u prvoligaško društvo slavio je rezultatom 3:2 protiv Lokomotive. S dva gola i jednom asistencijom zagrebačkoj momčadi je presudio Prince Ampem, a jedan gol je postigao Deni Jurić. Za Lokomotivu su dva puta izjednačili Sherif Kallaku i Sammir.

Nogometaši Šibenika i Lokomotive rezervirano su krenuli u prvo poluvrijeme. Obje momčadi jednom su okušale svoj udarac, ali su prizemne pokušaje Nikole Raka i Frana Karačića lako ukrotili vratar Lokomotive Dos Santos i Šibenika Labrović.

Lokomotiva nije znala braniti raspoložene Raka i Princea

Ipak, u 11. minuti je Prince Ampem opasnim pokušajem iz daljine nagovijestio puno bolju igru Šibenčana u prvom dijelu. Vratar Dos Santos je obranio Princeov udarac, a nakon izvedenog kornera Šibenik je poveo. 

Rak je nakon kratke kombinacije lijepo uposlio Princea, a ovaj prizemnim udarcem pogodio u desni vratarev kut. Bio je to prvi pogodak Princea u HNL sezoni.

Nakon kratkog zatišja prvi put se aktivirao VAR. Sudac Zebec je u 18. minuti provjerio situaciju iz kaznenog prostora Šibenčana. Sahiti je vukao Frana Karačića, ali je glavni sudac nakon pregleda snimke utvrdio kako nije bilo elemenata za kazneni udarac.

U jeku Šibenikove dominacije Lokomotiva je izjednačila

Nakon toga nastavila se dominacija Šibenika koji je pokušavao preko Pajića, Jurića, a onda i kapetana Bulata iz slobodnog udarca. Njihove udarce lako je krotio vratar Dos Santos, kao i najizgledniju priliku Princea iz 31. minute. Rak je lijepo ubacio, napadač se našao sam u skoku na pet metara, ali je pucao ravno u brazilskog vratara.

U jeku dominacije domaćina u 34. minuti izjednačila je Lokomotiva preko Kallakua. Kapetan mlade albanske reprezentacije lijepo je kombinirao s Ćužeom i pogodio iz blizine za poravnanje rezultata.

Iako se u tom trenutku činilo kako bi Šibenčane primljeni pogodak mogao unazaditi, napravio je upravo suprotno. U 39. minuti ponovno su postigli pogodak za vodstvo. Doduše, ovaj put nakon velike pogreške gostujućeg vratara Dos Santosa.

Vratar Lokomotive Dos Santos pogurao Šibenik prema novom vodstvu

Udarac Princea iz daljine koji je trebao uhvatiti, Dos Santos je odbio do Denija Jurića koji lagano pogađa iz blizine. Do kraja poluvremena još je jednom prijetila Lokomotiva preko Đire iz daljine, ali njegov volej obranio je Labrović.

Sudac Zebec je nakon posljednje prilike Lokomotive provjeravao guranje Ćužea u kaznenom prostoru Šibenika, ali opet je presudio kako nema potrebe za udarcem s bijele točke.

Početkom drugog dijela Goran Tomić je uveo Sammira umjesto Mersinaja i prešao na igru s četvoricom u obrani. Ubrzo nakon početka nastavka u napad je stavio Tucija koji je ušao umjesto veznjaka Cokaja i bio je to jasan znak kako će Lokomotiva krenuti s ofenzivnijom igrom.

Duža i kvalitetnija klupa Lokomotive urodila je plodom

Pokazalo se to već u 53. minuti kada je iz slobodnog udarca Sammir ubacio na peterac, vratar Labrović odbio prizemno do stopera Kolingera koji nečuvan šalje loptu daleko od gola.

Uslijedilo je primirje što se prilika s obje strane tiče, iako je Lokomotiva imala inicijativu i posjed lopte. Igrači Šibenika postajali su sve umorniji, a zbog ozljede zadnje lože u 68. minuti je morao izaći Batarelo.

Samo minutu kasnije nakon lijepog ubacivanja Frana Karačića glavom je pogodio Sammir. Lopta se odbila od grede u gol, a brazilskom nogometašu s hrvatskom putovnicom bio je to prvi pogodak u dresu zagrebačkog sastava.

Nakon izjednačenja Lokomotiva je nastavila napadati, a Šibenik se počeo grčevito braniti. Ipak, izglednih prilika gostiju nije bilo, a momčad Krunoslava Rendulića svaku je opasniju loptu ispred svog gola izbacivala daleko naprijed.

Šibenik do pobjede stigao ni iz čega

I onda, u 84. minuti, gotovo ni iz čega, Šibenik je došao do novog vodstva. Prince Ampem se sjurio prema golu Lokomotive s desne strane, braniči ga nisu baš ozbiljno shvatili, a on je prizemnim udarcem zabio svoj drugi i Šibenikov treći gol na utakmici.

Sudac Zebec je opet provjeravao VAR snimku jer je lopta na putu prema golu okrznula Laću koji je bio u zaleđu, ali je sudac ocijenio kako on nije utjecao na putanju udarca.

Do kraja utakmice nogometaši Lokomotive nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku pred golom vratara Labrovića i u petom kolu je Šibenik uspio upisati prvu pobjedu sezone. Ovim trijumfom se Šibenik na ljestvici izjednačio s Lokomotivom. Obje momčadi imaju četiri boda, ali je zbog bolje gol-razlike Šibenik ispred na ljestvici.

U sljedećem kolu Šibenik gostuje kod Istre, a Lokomotiva kod Slaven Belupa.


SASTAVI

ŠIBENIK (4-2-3-1): Labrović - Pajić, Batarelo (Mršulja 68'), Bilić, Kvesić - Bulat, Čurić (Španja 75') - Sahiti, Rak (Laća 80'), Prince - Jurić (Celić 75').

LOKOMOTIVA (3-5-2): Alex - Mersinaj (Sammir 46'), Čeliković, Kolinger - Karačić, Kovačić, Cokaj (Tuci 59'), Kallaku, Đira (Petrak 88') - Ćuže, Šimić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
 
 

Pročitajte više