HNL

Šibenik smijenio španjolskog trenera. Novi je legenda HNL-a

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

"GRACIAS, MARIO", "Hvala, Mario". Tako se, uz želje za puno uspjeha i sreće u nastavku karijere Šibenik rastao od španjolskog trenera koji je pola godine vodio klub.

Stipe Grubišić, pravni zastupnik novih suvlasnika kluba, objasnio je zašto je smijenjen trener koji je u klubu i gradu bio omiljen. Osim toga pod njim je Šibenik, kojeg je preuzeo nakon odlaska niza ključnih igrača iz prošle sezone, u drugu polovicu sezone ušao na jako dobrom sedmom mjestu.

"Gospodin Rosas je imao klauzulu u ugovoru vezano za UEFA Pro licencu. Bio je zakonski vezan da je riješi u određenom roku. Do toga nije došlo. A, kako sam na početku i najavio, klub će sigurno krenuti u smjeru racionalizacije troškova. Naš je stav i mišljenje da je i njegova plaća jedan od razloga raskida ugovora", prenosi šibenikin.

Rosasa mijenja tri godine stariji (44) Ferdo Milin, nogometaška legenda Zadra i HNL-a. Po završetku igračke karijere dvije godine je od 2012. vodio Zadar, a zatim tri godine U19 reprezentaciju Hrvatske, pa četiri godine U17 selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Posljednji posao bio mu je u Dinamu.

"Gospodin Milin je naš, domaći, mladi, potentni trener. Ima iza sebe dobru karijeru, bio je i izbornik U-19 reprezentacije. Zadnji posao bio je u Dinamu, bio je pomoćnik Damiru Krznaru. Naše povjerenje u ovom trenutku poklanjamo njemu", dodao je Grubišić.

Pročitajte više