Šibenik traži drugi skalp na Sredozemlju: "I bez Alispahića želimo zabiti Cipranima"

GOTOVO sve reakcije vodstva šibenskog prvoligaša nakon ždrijeba kvalifikacija Europa lige svodile su se na imperativ prolaska Slieme i što bolje predstavljanje protiv objektivno kvalitetnijih Ciprana.

> Ofenziva na Windsor Park: "Sjevernoirci već 32 godine nisu amateri"

Šibenik je nakon teškoća s realizacijom glatko izbacio Maltežane u uzvratnom susretu, a danas (19 sati ) ga očekuje dvoboj s Anorthosisom, Hajdukovim vršnjakom koji je u 13 navrata bio prvak Cipra. Posljednji put u sezoni 2007./08., nakon čega je senzacionalno izborio nastup u skupinama Lige prvaka.

S Temurijem Ketsbaijom na klupi, izbacili su u tri pretkola armenski Pjunik, bečki Rapid i na koncu ljute neprijatelje Olympiacos. Svakako indikativan je podatak da su prolazak izborili pobjedama na domaćem terenu, a o tome kakva je Anorthosis zapravo domaćinska momčad najbolje svjedoči činjenica da je s identičnih 3:0 isprašila i austrijskog i grčkog predstavnika.

Još više su šokirali Europu odličnim partijama u konkurenciji s Panathinaikosom, Interom i Werderom, a i u takvom društvu uspjeli su ostati neporaženi na domaćem terenu (tukli su Grke 3:1, a remizirali 3:3 s Interom, odnosno 2:2 s bremenskim sastavom).

Okršaj sa Šibenčanima Anorthosis je osigurao dvjema pobjedama protiv armenskog Banantsa, a u oba dvoboja Ciprani nisu primili pogodak (3:0 s domaćeg terena nadogradili su minimalnim golom prednosti u Armeniji).

Karačić: Stalno igraju euronatjecanja, to je njihova najveća prednost

Šibenčane ne očekuje nimalo lagan posao na Cipru, čega je svjestan i trener Branko Karačić: "Nažalost, DVD snimka koju smo dobili je loše kvalitete, ali za neke osnovne informacije o Cipranima nismo zakinuti. Čeka nas puno teži protivnik od Slieme, s pregršt iskusnih internacionalaca, a zasigurno im je najveća prednost u odnosu na nas konstantno igranje u Europi", rekao je za službenu stranicu Šibenika Karačić koji ima dosta problema sa sastavom. Alispahić je suspendiran zbog dva žuta kartona, a ozlijeđeni su Husmani i Spahija.

Bačelić-Grgić: Igrat ću pod injekcijama, ovakve utakmice se ne propuštaju

"Znamo svi koliko nam je Mehmed bitan, ali i bez njega ćemo se pokušati nametnuti i zabiti gol kojim bismo povećali šanse uoči uzvrata."

Stipe Bačelić-Grgić obnovio je ozljedu leđa, ali bit će spreman za nastup u Larnaci: "Ovo su utakmice koje se ne propuštaju, igrat ću pod injekcijama. Tražit ćemo gol, ali bez jurnjave, jer svjesni smo da oni imaju puno više izgubiti od nas."

Pročitajte više