Šime Fantela: Imamo medalju, ali još ništa nije gotovo

Foto: Getty Images / Guliver Image

DRUGU hrvatsku jedriličarsku medalju u utorak na Olimpijskim igrama osigurali su Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470, imali su osmi, šesti i treći ulaz u posljednja tri plova, te vode s 27 negativnih bodova ispred grčke posade Mantis/Kagialis (38), te velikih favorita Australaca Mathewa Belchera i Willa Ryana (40).

Četvrtoplasirani Amerikanci zaostaju 40 bodova, pa je bronca osigurana, no posada zadarskog Sv. Krševana ima velike izglede za zlato.  U plovu za odličja u srijedu jedrit će deset najboljih posada, a bodovi se udvostručavaju pa će pobjednik dobiti 2, a deseti 20 bodova. 

"Znamo da imamo medalju, vodeći smo s velikom ali još ništa nije gotovo. Koncentrirani smo na plov za odličja koji je posebna priča, plov u kojem su iznenađenja moguća, a i uvjeti su sasvim drugačiji. I lani smo na SP-u imali 13 bodova prednosti pa smo u 'medal raceu' jedva bili treći."

"Najbolji primjer je ono što se dogodilo Tončiju Stipanoviću, ne treba riskirati, a dobra stvar je što sada pazimo na dvije posade, a ne na jednu. Jedrimo već 15 godina i za nas je ovo sada kao regata Zadarskog kanala. Sve ide po planu, tamo smo gdje smo htjeli biti, a sada je na nama da u 'medal raceu' ne radimo pogreške", kazao je Šime Fantela.

Pročitajte više