Šimić nije bio u Gorici jer dogovara jedan od najvećih transfera Dinama u povijesti

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DINAMO je jučer ponovno kiksao u SuperSport HNL-u. Ovoga puta je na gostovanju u Gorici kod posljednje momčadi lige odigrao 1:1 i ponudio Hajduku da mu se približi na sedam bodova razlike. Hajduk je to i učinio kada je u kasnijem terminu pobijedio Šibenik na Šubićevcu 3:2.

Na toj utakmici nije bilo Darija Šimića, relativno novog člana Uprave i čovjeka kojeg se od imenovanja u Upravu moglo vidjeti na svakoj dosadašnjoj utakmici Dinama. Kad su novinari vidjeli da Šimića nema u loži stadiona u Gorici, počela su pitanja o razlogu njegova nedolaska. Kako doznajemo, odgovor se krije u velikom poslu koji Dinamo dogovara u Sloveniji.

Šimić nije bio na utakmici s Goricom jer je u to vrijeme bio u Mariboru, gdje pregovara sa slovenskim klubom kako bi zaključio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama - dovođenje napadača Žana Vipotnika. Baš je jučer, pred Šimićevim očima, Vipotnik pokazao zašto ga žele. Maribor je slavio s 3:0 protiv ND Gorice u 29. kolu slovenske prve lige, a sva tri gola zabio je Vipotnik.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE

Matematika je jasna

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali mladi napadač najbliži je Dinamu. Pod vodstvom bivšeg trenera Dinama Damira Krznara je eksplodirao, postao prvi strijelac lige i došao do reprezentacije, u kojoj je krenuo izvrsno i zabio dva gola u prva dva nastupa.

Kako doznajemo, Maribor je za Vipotnika već odbio ponudu iz inozemstva od četiri milijuna eura i 200 tisuća eura, a Dinamo bi ga mogao dobiti za oko tri milijuna eura. U tom slučaju bi pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu, no o imenima tih igrača još se ne govori.

Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500.000 eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana, kao i interes za sjajnog napadača. Dinamo je dosad samo dvojicu igrača platio više od tri milijuna eura, a to su bili Boško Šutalo i Marko Rog. Jasno je, dakle, da bi ovo bio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama.

Tolić kao primjer drugima

Vipotnik je jako zainteresiran za dolazak u Maksimir jer Dinamo vidi kao idealnu priliku za sljedeći korak u karijeri i budući transfer u neku od najjačih liga. Mariboru bi taj posao također odgovarao jer bi dobio neke Dinamove igrače, što se dosad pokazalo dobrim rješenjem.

Podsjetimo, u Mariboru je na posudbi Marko Tolić, koji se ondje potpuno probudio i u nastavku sezone je jedan od najboljih igrača u momčadi Damira Krznara. Pod vodstvom bivšeg Dinamova trenera odlično se snašao, što bi moglo dobro doći i nekim drugim Dinamovim igračima koji trenutačno nisu u prvom planu prve momčadi.

 

 

Pročitajte više