Šimić: Rooneyev pogodak ne mora biti odlučujući

"MISLIM da smo bili bolja momčad u prvom poluvremenu, i posljedica toga je super rezultat koji smo imali prije odlaska na odmor. Šteta što drugi dio nismo odigrali na istom nivou. Pri 2:1 smo propustili dvije šanse i na kraju je Manchester zasluženo preokrenuo rezultat." -  govorio je nakon susreta na Old Traffordu naš reprezentativac Darijo Šimić.

Za difensorea nije bilo mjesta u Ancelottijevoj "ofenzivnoj" postavi koja se sat vremena sjajno nosila s mladim Fergusonovim lavovima. Poraz je na kraju donio razočaranje, ali daleko od toga da će se Talijani predati.

"Manchester uoči uzvrata ima malu prednost. 3:2 nije loš rezultat za nas, ali poslije svega viđenog, mislim da trebamo biti nezadovoljni." - iskren je.

Rooneyev pogodak u sudačkoj nadoknadi, tvrdi Šimić, može ali i ne mora biti prevaga za konačan ishod. Talijani vjeruju da mogu spriječiti englesko finale u Ateni....

"Sigurno da je taj gol neka prevaga za Manchester, obzirom da u uzvratu moramo juriti rezultat. Ali ja sam siguran da smo sposobni to učiniti. Ovaj rezultat je dosta atraktivan, i nas u finale vodi pobjeda od 1:0 i 2:1, tako da mislim da možemo dalje." - zaključio je Šimić, razgovarajući s novinarom srpskog B92.

Rooneyjeva "Božja ruka"

A oko istog tog se pogotka već polako počela stvarati nemala fama. Naime, nakon drugog Rooneyjevog pogotka mnogi su Milanovi igrači podigli ruke. Zašto? Usporena snimka je pokazala da zaleđa nije bilo, ali je pokazala i nešto drugo. Rooney se u duelu s Nestom pripomogao rukom, a komentatori u studiju ITV-a, Andy Townsend i Mark Huges, taj trenutak nisu zaobišli. Ali isto tako treba reći da to nije bila Maradonina "Božja ruka" nego više-manje slučajan ishod duela sa Nestom.

D.R.
Foto: M.Č.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.