Šimić: Žao mi je što se ovo događa Dinamu

Screenshot: Nova TV

DARIO ŠIMIĆ je novi član Uprave Dinama, potvrdio je Izvršni odbor kluba u srijedu. U četvrtak je održana sudbonosna skupština Dinama koja je trebala odrediti budućnost kluba. No ona će, prema očekivanjima, imati svoj nastavak. Naime, na skupštini, na kojoj su se trebali izglasati novi saziv Skupštine te novi Izvršni i Nadzorni odbor Dinama, srušen je kvorum te Skupština nije mogla donijeti pravovaljane odluke.

Upravo iz tog razloga su navijači inzistirali da Barišić imenuje Darija Šimića u Upravu prije skupštine, pa sada u vrhu kluba imaju barem jednog čovjeka koji zasad uživa njihovo potpuno povjerenje. Šimić je u petak gostovao u Dnevniku Nove TV u kojem je govorio o ulasku u Upravu Dinama, porazu Zdravka Mamića na skupštini kluba te o demokratizaciji Dinama i budućnosti kluba u eri nakon bjegunca Mamića.

Jeste li zadovoljni ishodom sinoćnje skupštine?

Mislim da se dogodio veliki obrat ako ćemo gledati onu skupštinu u prosincu. Svašta se tu događalo, žao mi je da se to Dinamu događa, žao mi je zbog ljudi koji su najviše trpjeli. Mislim da treba spustiti loptu i vidjeti što i kako dalje. Klub vodi sada Uprava, gdje smo Vlatka Peras, predsjednik Barišić i ja. Svi se pitaju kako će klub dalje funkcionirati, klub ima svakodnevne obaveze.

Zašto ste mijenjali svoje mišljenje u tri ključna dana na početku ovog tjedna? Najprije ste u ponedjeljak pristali ući u Upravu, u utorak odustali pa u srijedu opet pristali.

Puno se toga dogodilo u zadnjih mjesec dana. Napravio sam jednu neuobičajenu stvar, to je da sam ušao prije same skupštine i odabrao jednu stranu, tu sam riskirao i poslao poruku. To je sasvim u redu da se kaže kako će se klub voditi, Barišić je to napravio imenovanjem mene.

Jesu li navijači zadovoljni?

Navijači su zadovoljni i razgovarali su s predsjednikom Barišićem, pokušat će se naći najbolje rješenje za Dinamo.

Zasad ste u Upravi kluba samo Vi i Vlatka Peras. Ali već sutra trebao bi biti imenovan još jedan ili dva nova člana. Tko će to biti?

To ćemo vidjeti, ne bih o tome danas, sutra je Izvršni odbor.

Od početka ovog sukoba za vlast u Dinamu Vas se povezuje i sa Zvonimirom Bobanom. Sudjeluje li i on u ovoj borbi i kako?

Ja moram napomenuti da sam zadnje četiri godine u Milanu, otkad su došli Maldini i Boban, s njima prošao sve procese u klubu, dosta sam naučio od njih. To je težak posao, razgovarali smo o odabiru trenera, momčadi, ovo mi nije strano i tu se osjećam kao doma.

Danas ste već imali prvi susret s igračima. Što ste im poručili?

Igrače moram pohvaliti, oni su stvarno cijeli ovaj period odradili, koji nije bio lagan. Prvi smo i idemo prema dvostrukoj kruni. Ispred nas je jedan pozitivniji period, siguran sam da je ispred nas jedan lijepi period, od nas se očekuju rezultati, Dinamo je pobjednički klub.

Navijači žele drugačiji Dinamo, a na nama je da vratimo povjerenje Dinama. Mene kod Dinama, ali i u ostalim hrvatskim klubovima, zabrinjava što imamo samo pet posto sigurnih prihoda. Ostali prihodi ovise o prodaji igrača i plasmanu u Europu. Cijeli hrvatski nogomet treba relaksirati svoje poslovanje kako ne bismo bili tako napeti i čekali sedmi mjesec.

U zadnjih nekoliko godina smo imali koronakrizu, neka tržišta su se izgubila, kao Ukrajina i Turska, pred nama su veliki izazovi. Naša škola nogometa više ne radi takve rezultate kao prije, nemamo skoro standardnog reprezentativca u mladim kategorijama.

Pročitajte više