HRVATSKI NOGOMETAŠI

Simon Sluga oduševio novog trenera unatoč velikom kiksu

Foto: Getty Images, screenshot

BIVŠI golman Rijeke Simon Sluga sinoć je debitirao za Luton Town koji je za njega platio 1,7 milijuna eura, što je klupski rekord.

U prvoj utakmici nove sezone Championshipa Luton je s Middlesbroughom odigrao 3:3, a hrvatski vratar grubo je pogriješio kod drugoga gola, propustivši relativno laganu, prizemnu loptu kroz ruke u gol. 

Odgovornost za gol, doduše, treba ići i njegovim braničima koji su neoprezno izgubili loptu na 20 metara, ali Sluga je svejedno morao bolje reagirati.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Ipak, bio je to samo jedan nesretni detalj, ostatak debija odradio je vrlo dobro, a njime je prezadovoljan i trener Graeme Jones.

"Mislim da je bio odličan, izuzev tog trenutka, kad se nije dobro kretao i spustio. To je život vratara, ali sve u svemu, oduševio me. To je bila samo jedna pogreška i siguran sam da će, kao hrvatski internacionalac, biti dovoljno velik i hrabar da prijeđe preko nje i nastavi dalje", rekao je Jones, a prenosi Luton Today.

Ništa manje nije važna činjenica da Slugi nisu zamjerili ni navijači. Prije, za vrijeme i poslije utakmice skandirali su njegovo ime.

"Odnos navijača i igrača uvijek je dvosmjerna ulica. Imao je vrhunsku obranu prije pogreške, izvukao je loptu iz gornjeg desnog kuta i uopće ne sumnjam u njega. Zamislite da mi moramo sad otići u Hrvatsku i adaptirati se na tamošnji stil igre i jezik u dva i pol tjedna. Kad sve zbrojimo, bio je odličan", zaključio je Jones.

Pročitajte više