Simpatizeri PAOK-a predsjedniku kluba: Vraćajte igrače u Solun, ubit će nas ovdje!

OURANIA ARVANITI, veleposlanica Grčke u Hrvatskoj i Theodoris Zagorkis, predsjednik PAOK-a, odmah nakon napada kamenjem i bakljama na autobus sa simpatizerima grčkog kluba, došli su u Novi Zagreb, piše stranica olapaok.gr

Željeli su se u razgovoru sa napadnutim sunarodnjacima na licu mjesta uvjeriti što se dogodilo i kako je izgledao napad na autobus velikim kamenjem, bakljama i zapaljivom tekućinom .

Oni s kojima su razgovarali bili su naravno uznemireni, a grčka ambasadorica fotografirala je mjesto napada, dok je još trajao očevid i hrvatska policija pretraživala okolicu mjesta gdje se dogodio napad.

Pristalice PAOK-a odmah su od predsjednika tražile da momčadi zapovijedi povratak u Grčku: "Odmah ih sakupite i odlazite u Grčku, ovdje smo došli da nas ubiju!" Ipak, prevladao je glas razuma, jer je većina apelirala da se situacija dodatno ne radikalizira.

Ubrzo nakon toga, navijači PAOK-a ukrcali su se u autobus sa članovima uprave kluba i otišli prema hotelu Regent Esplanade, gdje će zajedno provesti ostatak boravka u Zagrebu. Iako su grčki navijači u Zagrebu trebali odsjesti u hotelu Dubrovnik, nakon napada na njihovu autobus, iz uprave PAOK-a ponudili su im da se smjeste u istom hotelu.

Pročitajte više