Šimunić i formalno oslobođen optužbi za namještanje utakmica

HRVATSKI reprezentativac Josip Šimunić nije među osumnjičenima u aferi o namještanju utakmica koja potresa njemački nogomet, potvrđeno je u uredu tužitelja koji provodi istragu o aferi.

Podsjećamo, Šimunića su braća Milan, Filip i Ante Šapina, uhićeni zbog upletenosti u veliku aferu namještanja nogometnih rezultata na kladionicama, optužili da je također umiješan u namještanje utakmica, zajedno sa dvojicom suigača iz Herthe Alexanderom Mandlungom i Nandom Rafaelom.

Njemačka policija u srijedu je pretresla domove i urede 25 osumnjičenih u skandaloznoj aferi namještanja rezultata nogometnih utakmica. Među osumnjičena četiri nogometna suca i 14 igrača iz drugoligaških i nižerazrednih klubova nalaze se i dva hrvatska vratara Tomislav Piplica iz Energie Cottbusa i Ignjac Krešić iz Dresdena.

Policija je pretresla domove igrača Tomislava Piplice (Energie Cottbus), Brune Akrapovića (Kickers Offenbach), Laurentiu-Aurelian Reghecampfa (Alemannia Aachen), Torsten Bittermanna, Ignjaca Krešića, Volkera Oppitza, Maika Wagefelda, Thomasa Neuberta i Ranisava Jovanovića (svi iz Dresdena), Thijsa Waterinka (Paderborn), te Steffena Karla i Markusa Ahlfa (Chemnitz).

Policija sumnja da su u aferu, koju je potaknuo sudac Robert Hoyzer, uključena još tri suca, od kojih Juergen Jansen sudi u Bundesligi.

"Među osumnjičenima nema igrača Herthe." - objavljeno je iz ureda tužitelja koji provodi istragu, a ta bi izjava trebala značiti da je Šimunić i formalno oslobođen optužbi za namještanje utakmica.

Ovakav razvoj događaja bio je očekivan, jer je od samog izbijanja afere bilo vrlo nevjerojatno da bi se Šimunić, igrač s vrlo visokim primanjima, upustio u nelegalne radnje radi sticanja dodatnog bogatstva.

Dodajmo za kraj da je Šimunić zajedno sa suigračima iz Herthe Nandom Rafaelom i Alexanderom Madlungom najavio da će tužiti njemački časopis Focus ukoliko ih taj časopis još jednom spomene u kontekstu namještanja utakmica, pri čemu će kao odštetu tražiti čak 250,000 eura.

Pročitajte više