Sin bivšeg rukometnog reprezentativca Hrvatske debitirao za Njemačku

Foto: Profimedia

RUKOMETAŠI Njemačke u nedjelju su izgubili od Švedske 34:28 u prijateljskom susretu. Debi za njemačku reprezentaciju upisao je Marko Grgić (20). Riječ je o lijevom vanjskom igraču njemačkog prvoligaša Eisenacha, rođenom 11. rujna 2003. godine u istoimenom gradu. Otac mu je Danijel Grgić (47), bivši reprezentativac s 26 nastupa za Hrvatsku i nekadašnji igrač Zagreba, Stralsundera, Willstätt-Schutterwalda, Eisenacha, Medveščaka i Saarlouisa.

Danijel Grgić bio je na uskom popisu reprezentativaca za Europsko prvenstvo 2004. godine, ali su Lino Červar i Irfan Smajlagić tada ipak izabrali Gorana Šprema. Marko je, dakle, mogao igrati za Hrvatsku, no odlučio se za Njemačku u kojoj je rođen i čiji jezik mu je materinji.

Njemački izbornik Alfred Gislason objasnio je da ga je pozvao zato što je igrao dobru sezonu, u kojoj je dosad postigao 84 pogotka. Protiv Šveđana nije bio strijelac, već je izborio jedan sedmerac, koji suigrač Tim Hornke nije realizirao.

"Bilo je uzbudljivo igrati prvu reprezentativnu utakmicu"

"Bilo je uzbudljivo igrati prvu reprezentativnu utakmicu. Znam da sam u jednoj ili dvije situacije mogao biti pametniji. Ne moram imati toliko poštovanja. Iako su to igrači protiv kojih sam igrao u Bundesligi, sada je bilo malo drugačije.

Mislim da sam bio dobar u svojoj prvoj utakmici za Njemačku. Izbornik mi je rekao da budem svoj. Radio sam ono što najbolje znam: igrao rukomet, kreirao prilike za druge ili sebe. Ušao sam bez pritiska i stvarno sam uživao u tih 10-15 minuta", rekao je Grgić, prenosi Handball World.

Na pitanje je li mu idući cilj nastupiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, odgovorio je: "Idući san mi je ponovno se naći u reprezentaciji. Olimpijske igre još nisu moj cilj, to je bilo jasno. Ne opterećujem se time, no volio bih ponovno konkurirati najesen kako bih se opet našao u momčadi, naravno, s pogledom na Svjetsko prvenstvo 2025."

Pročitajte više