Sin LeBrona Jamesa prijavio se na NBA draft. Na koledžu je zabijao pet poena

Foto: Profimedia

LEBRON JAMES JR., poznatiji kao Bronny ili kao sin najboljeg strijelca NBA lige svih vremena, prijavio se na ovogodišnji draft, iako je propustio prvi dio svoje brucoške sezone na sveučilištu USC uslijed srčanog zastoja prošlog ljeta, a u ostatku nije uopće impresionirao, završivši sezonu s prosjekom manjim od pet poena i vrlo slabom učinkovitošću.

LeBron stariji još prije dvije godine je rekao da mu je san završiti karijeru u momčadi sa sinom, što je motiviralo mnoge NBA klubove da barem razmotre mogućnost draftiranja Bronnyja kako bi privukli Kralja, koji će iduće sezone napuniti 40 godina. Ipak, LeBron se u međuvremenu ohladio od te ideje i rekao kako želi da Bronny bude svoj, neovisan čovjek.

Može se vratiti na sveučilište ili otići igrati u Australiju

Ipak, Bronnyjeva prijava na draft ne znači da će na njega zaista izaći, jer će se do 29. svibnja imati priliku povući i vratiti na sveučilište, ili čak nastaviti karijeru u inozemstvu putem "transfernog portala" koji je nedavno pokrenuo bivši NBA prvak i popularni voditelj Kenny Smith.

On će uskoro osnovati momčad u australskoj NBL ligi, koja je posljednjih godina iznjedrila niz visokih pickova na draftu, a u kojoj će NBA potencijali moći skupljati seniorsko iskustvo.

Slab šuter, dobar defenzivac

Bronny, 192 cm visoki bek, u svojoj prvoj sveučilišnoj sezoni 25 puta igrao 19 minuta u prosjeku te postizao 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistenciju, uz vrlo slab šut od 36.6% iz igre, 26.7% za tricu i 67.6% iz slobodnih bacanja, ali hvale ga kao vrlo dobrog obrambenog igrača.

Ipak, opći je dojam da 19-godišnjak nije ni približno spreman za NBA i da se može u najbolju ruku nadati izboru krajem druge runde, ako netko odluči tako ipak privući tatu LeBrona za koju godinu, kad odluči okončati karijeru.

"Nije bitno koja će mu biti pozicija na draftu koliko da završi u pravoj situaciji za razvoj", rekao je agent Rich Paul, koji predstavlja i oca i sina James.

Igrači imaju pravo obavljati razgovore s NBA momčadima koje bi ih mogle draftirati, ali Bronny ne smije imati privatne treninge s njima dok NBA ne procijeni njegovo zdravstveno stanje, s obzirom na srčani zastoj koji mu je prošlog ljeta zaprijetio prekidom karijere.

Pročitajte više