Sin Liliana Thurama izbacio PSG iz Liga kupa, Subašićeva zamjena heroj Monaca

Foto: Getty Images / Guliver Image

POSLJEDNJA momčad Lige 1 Guingamp eliminirao je senzacionalno prvaka PSG s 2:1 na Parku prinčeva i to u 90. minuti četvrtfinala francuskog Liga kupa. Bila je to nevjerojatna utakmica, u kojoj su dosuđena čak tri penala za goste, a put od tragičara do junaka prešao je sin legendarnog Liliana Thurama. 

PSG je poveo u 62. minuti golom Neymara, a samo minutu ranije gosti su imali kazneni udarac, ali je Marcus Thuram prebacio cijeli gol. Gosti su izjednačili u 81. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Yeni N'Gbakoto. Kada se već činilo kako će susret završiti 1:1, gosti su u sudačkoj nadoknadi dobili i treći kazneni udarac, a izborio ga je Thuram. Sin legendarnog francuskog braniča odlučio je ponovo pucati premda je promašio prvi jedanaesterac. U drugom pokušaju je bio uspješan i senzacionalno je odveo Guingamp u polufinale.

Bordeaux je pobijedio drugoligaša Le Havre s 1:0, a strijelac je bio Samuel Kalu u 70. minuti. Toma Bašić je za domaći sastav igrao posljednjih 10 minuta.

Monaco je izborio plasman u polufinale nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Rennes s 8:7 nakon što je susret završio 1:1. Gosti su poveli u 30. minuti golom Benjamina Bourigeauda, a izjednačio je Rony Lopes u 54. minuti. Heroj kluba iz Monte Carla postao je 20-godišnji vratar Loic Badiashile, inače zamjena Danijela Subašića, koji je uspio obraniti tri penala te je na kraju u 11. seriji i sam zabio s bijele točke i odveo Monaco u polufinale. 

U polufinalu ih očekuje ogled sa Strasbourgom koji je neočekivano izbacio Lyon.

Pročitajte više