Rukomet

Otac mu je bio član zlatne ekipe iz Atlante, a on je sinoć zabio pet golova Barci

Foto: RK Celje

MLADI hrvatski rukometaš Veron Načinović zabio je pet golova za Celje u porazu od Barcelone u Ligi Prvaka 29:32.

Celje je u napetoj utakmici protiv jakog protivnika u nekoliko navrata vodilo, četiri minute prije kraja bilo je 29:29, ali Barcelona radi seriju 0:3 i pobjeđuje. Bila je to njihova 13. pobjeda iz isto toliko utakmica, dok Celje ima tri pobjede iz 12 susreta.

Još jednom treba pohvaliti odličan nastup 20-godišnjeg hrvatskog pivota Verona Načinovića, koji je u Celje pristigao lani iz Zameta. Zabio je pet pogodaka iz sedam pokušaja te pridodao jednu asistenciju. Veron je sin proslavljenog hrvatskog rukometaša Alvara Načinovića, nekadašnjeg kapetana hrvatske reprezentacije i člana zlatne generacije iz Atlante 1996. godine. Stariji Načinović također je započeo svoju karijeru u Zametu, a kasnije igrao za Celje.

Osim Načinovića, za Celje je jučer igrao i Josip Šarac te zabio jedan pogodak. Najistaknutiji u poraženoj momčadi bio je Slovenac Domen Novak sa sedam golova. Luka Cindrić zabio je dva gola i podijelio šest asistencija za Barcelonu, a njihov najbolji strijelac bio je pivot Luis Frade, koji je poput Novaka postigao sedam golova.

Celje i Barcelona igraju u istoj skupini kao PPD Zagreb. Momčad novog trenera Ivice Obrvana pokušat će danas upisati svoje prve bodove u Ligi prvaka protiv Veszprema.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više