Širi se istraga protiv Signorija i jataka: Namještene utakmice i u Serie A?

ISTRAGA o namještanjima rezultata u talijanskom nogometu proširena je i na Seriju A. Pod sumnjom je nekoliko utakmica netom završene sezone.

Policija je ovaj tjedan uhitila nekoliko osoba, među kojima je najpoznatiji nekadašnji veliki napadač Lazija Giuseppe Signori, pod sumnjom da su manipulirali rezultatima u Serijama B i C. Međutim, daljnja je istraga tužiteljstva u Cremoni, kao i izjave dijela uhićenih, dovela do sumnje da se namještalo i u najvišem rangu.

Koje su utakmice sporne zasad nije poznato, ali talijanski mediji spominju dvoboj Catania - Chievo (1:1), odigran 16. siječnja u 20. kolu Serie A.

U međuvremenu je saslušan i liječnik Ancone Marco Pirani koji je osumnjičen da je bivšem vrataru Cremonesea Marcu Paoloniju prodao pilule za spavanje. Ovaj ih je, pak, 14. studenoga prošle godine navodno ubacio u piće svojim suigračima uoči utakmice protiv Paganesea te na taj način gurnuo suparnika prema pobjedi, a sebe i ostatak kladiteljske mafije prema novčanoj dobiti. Pirani se branio time da nije znao što Paoloni namjerava napraviti s tabletama.

Pročitajte više