roko prkačin

Širi se lažna vijest o najvećem talentu naše košarke: "Žele destabilizirati klub"

Foto: Pixell

VIJEST o senzacionalnom prelasku velikog talenta Cibone i hrvatske košarke Roka Prkačina u Zadar, koja se preko društvenih mreža probila do mainstream medija - lažna je.

''To su totalne gluposti. Nema to veze s istinom. Nekakva bezvezna stranica je objavila vijest da Roko napušta Cibonu i da ide u Zadar valjda samo da skupi višak lajkova. Zvalo me danas 300 ljudi da me pita što se događa. Slobodno napišite da su to budalaštine i da demantiram da smo uopće o toj temi ikad razgovarali s ljudima iz Zadra. Nesuglasice koje smo imali s Upravom Cibone su riješene i Roko ostaje tu gdje je'', kazao nam je Nikša Prkačin, legendarni košarkaš i otac mladog dragulja Roka Prkačina.

Naime, posljednjih nekoliko dana na nekim društvenim mrežama i košarkaškim forumima moglo se pročitati da najveći europski talent neće potpisati profesionalni ugovor s Cibonom u studenome, kad bude napunio 18 godina, već da će se preseliti u Zadar. Navodno je sportska agencija koju vode Nikša Prkačin, Davor Kus i Matej Mamić nezadovoljna statusom Roka Prkačina u Ciboni pa je planirala najboljeg kadeta Europe poslati u Zadar.

Nikša Prkačin i Veljko Mršić demantirali priču o transferu

Priču o senzacionalnom transferu odbacio je otac mladog košarkaša, a slično nam je ponovio i izbornik hrvatske reprezentacije te odnedavno trener Zadra Veljko Mršić.

''Klasična patka. Netko je pustio priču, ali nije mi samo jasno zašto i s kojim ciljem'', rekao nam je Mršić.

Prije četiri mjeseca Mršić se čudio Veliću i Ciboni, a bijesni Nikša prijetio je odlaskom

Kako se zakotrljala priča o Prkačinu u Zadru?

U Višnjik je na mjesto trenera nedavno stigao Mršić, koji ima visoko mišljenje o Roku, a on i Nikša Prkačin godinama su bili suigrači u reprezentaciji i veliki su prijatelji. Sigurno je to jedan od razloga zbog kojih se Prkačina mlađeg povezivalo s odlaskom u Zadar, a znakovita je bila i Mršićeva izjava o Roku u veljači kad smo radili priču o tome zašto mladi košarkaš igra sve manje u nikad lošijoj Ciboni.

''Ne znam što bih rekao, zaista mi je žao što ne igra, odnosno, što ne igra koliko bi morao igrati. Zvao sam ga u reprezentaciju baš da svima dokažem koliki je Roko talent i da pokažem da na njega računam. Njegov atleticizam je nevjerojatan, Roko je u tom segmentu već sad na nivou NBA igrača. Po tom pitanju 50 posto je jači od prvog sljedećeg u reprezentaciji. E sad, zašto ga ne stavlja, ne znam. Čujem svašta, svakakve priče, ali u to neću ulaziti. Čuo sam se s Velićem i rekao mi je da će na Roka računati u nastavku sezone. Vidjet ćemo, zaista se nadam da će to biti tako'', kazao nam je tada Mršić, a otac Prkačin, bijesan što mu sin igra sve manje u lošoj ekipi Cibone, jasno je zaprijetio odlaskom ako se situacija ne popravi.

''Što da vam ja kažem kao roditelj? Ako u Ciboni nisu sposobni prepoznati što imaju, onda će ga prepoznati netko drugi. Ne mogu shvatiti da u ovakvom hrvatskom prvenstvu, da se nitko ne uvrijedi, mladi igrač takvog potencijala ne može dobiti priliku. Velić njemu ne želi dati ni minutu u Kupu. Pa što i da su osvojili taj Kup? Što to znači? Koga briga za Kup ako dugoročno nema prosperiteta. Hrvatski klubovi ove sezone nisu igrali Europu, takvo nam je stanje u košarci, a Roko statira u takvim okolnostima'', rekao nam je tada Nikša.

Elemenata za ovu konstrukciju je ipak bilo, ali evo zašto su šanse za tako nešto minimalne

Tko je i s kojim ciljem zakotrljao priču o odlasku Prkačina u Zadar ne znamo, no elemenata za takvu konstrukciju je, moramo priznati, bilo. Ipak, trener Cibone Velić ljutito je reagirao na trač o transferu mladog igrača u redove najvećeg rivala, galamio je i pričao o destabilizaciji kluba te je jasno poručio da od Roka očekuje da bude lider momčadi u budućnosti.

Treba reći da se pod Tornjem stvara ozbiljna mlada ekipa u kojoj bi Roko Prkačin trebao imati ključnu rolu i liderske ovlasti. Nedavno su za Cibonu potpisali Mateo Drežnjak i Toni Nakić, a ugovor je produljio Ivan Novačić. Uprava planira vratiti i Marka Arapovića iz Turske te stvoriti potentnu momčad s domaćim štihom s kojom bi se napokon navijači opet mogli poistovjetiti. Baš kao onda kad je Cibonu do naslova prvaka Aba lige predvodio Dario Šarić.

Odlazak Roka Prkačina uništio bi planove i ambicije kluba i sve ovo napisano preko noći bi palo u vodu.

Pročitajte više