SKIJANJE

Sjajan nastup Filipa Zubčića, ima veliku priliku za najbolji rezultat sezone

Foto: EPA-EFE

FILIP Zubčić nalazi se u sjajnoj poziciji za dobar rezultat u veleslalomu u talijanskoj Santa Caterini. Najbolji hrvatski skijaš drži šesto mjesto nakon prve vožnje sa 69 stotinki zaostatka za vodećim Žanom Kranjecom.

Treba reći kako je vodeći Slovenac uvjerljivo odvozio prvi lauf jer je drugi Švicarac Marco Odermatt ostao iza njega 46 stotinki. Potom slijedi velika gužva do šestog mjesta jer se pet skijaša nalazi u razmaku od samo 23 stotinke. Točno toliko Zubčić zaostaje za Odermattom i to je prednost koja se dobrom vožnjom bez problema može stići u drugoj vožnji.

Druga vožnja kreće u 13:30, a tekstualni prijenos utrke ćete moći pratiti na Indexu.

Zubčić je jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini, koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d'Iserea.

Velika prilika za najbolji rezultat sezone

U prvom veleslalomu sezone najbolji hrvatski skijaš zauzeo je 12. poziciju u Soeldenu. Nakon toga je u austrijskom Lechu završio 10. u paralelnom veleslalomu.

To znači kako sada ima veliku priliku za najbolji rezultat sezone. Zubčić je prošle sezone, koju je na kraju prekinula pandemija koronavirusa, bio u konkurenciji za mali kristalni globus u veleslalomu. 27-godišnjak je posljednju utrku prošle sezone odvozio fantastično u Hinterstoderu gdje je završio drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.