UFC

Sjajna UFC večer. Prozivka za Miočića, revanš nakon 17 godina i dvije obrane titule

Foto: AP Photo/John Locher/Guliver Images

PRIREDBA UFC 266 tjednima je najavljivana kao jedna od najboljih borilačkih večeri ove godine, a borbe u glavnom programu potvrdile su te najave.

Gledali smo dvije borbe za naslov, a u obje su prvaci zadržali svoje titule. Alexander Volkanovski obranio je titulu u perolakoj, a Valentina Ševčenko u muha kategoriji.

Dvije obrane titule

Izazivač Brian Ortega napravio je dosta problema Volkanovskom te odveo borbu do kraja, odradili su svih pet rundi, a Volkanovski je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Lauren Murphy postala je samo jedna u nizu borkinja koje nisu uspjele ugroziti zasad nedodirljivu Valentinu Ševčenko. Kirgistanka je slavila prekidom u četvrtoj rundi.

Revanš nakon 17 godina

U najočekivanijoj borbi večeri Robbie Lawler pobijedio je Nicka Diaza u revanšu nakon čak 17 godina. Dvije legende slobodne borbe pružile su gledateljima nešto više od dvije runde borbe prije nego što je Lawler tehničkim nokautom riješio pitanje pobjednika.

Curtis Blaydes oporavio se od teškog nokauta kojim ga je pobijedio Derrick Lewis te i sam uspio slaviti. Pobijedio je Jairzinha Rozenstruika jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde borbe u teškoj kategoriji.

"Dajte mi Stipu Miočića, Francisa Ngannoua ili Jona Jonesa", rekao je Blaydes nakon borbe. 

 

Pročitajte više