LIGE PETICE

Sjajna vijest za Bilića. Donesena povijesna odluka

Foto: Gulliver / Getty Images

ENGLISH FOOTBALL LEAGUE, pod kojom su druga, treća i četvrta liga nogometa u toj državi, objavila je preporuku o završetku sezone prekinute zbog pandemije koronavirusa. 

U pismu klubovima stoji:

"1. Nastavak sezone 2019./20. u njenom standardnom formatu je najprikladniji što se tiče sportskog integriteta, ali vodstvo lige prihvaća da postoje okolnosti koje bi mogle dovesti do definitivnog prekida sezone, točnije njenog okončanja na osnovu situacije kakva je bila na tablici u trenutku prekida ili da dođe do takve situacije da se sezona ne može završiti.

2. U slučaju ranijeg okončanja sezone, to znači:

a) konačni poredak odlučio bi broj osvojenih bodova po utakmici,

b) bilo bi prelazaka u viši rang i ispadanja u niži,

c) play-offovi za prelazak u viši rang bi se u svakom slučaju igrali i u njima bi sudjelovala četiri kluba.

3. Ako se play-offovi ne bi mogli igrati, vodstvo lige će odlučiti kako riješiti tu situaciju.

4. Vodstvo lige drži da bi se odluka o definitivnom prekidu sezone u nekoj ligi mogla donijeti ako za nju bude 51 posto klubova koji se u ligi natječu."

Bilić gotovo da može slaviti povratak u Premier League

Bilić i njegov WBA najviše bi profitirali ovakvom odlukom, koja se nakon današnje objave vodstva lige čini sve izglednijom - da se sezona 2019./20. u Championshipu prekine te da se iz nje izravno u Premiership plasiraju klubovi koji su trenutno na prva dva mjesta.

Zato što devet kola prije kraja prekinutog prvenstva West Bromwich i njegov hrvatski menadžer drže drugu poziciju, zadnju koja direktno vodi u Premiership.

Šest bodova iza Bilićevog kluba je Fulham, koji, naravno, ne želi ni čuti za ovakav rasplet jer se do kraja prvenstva ima igrati još puno pa Cottagersi pikiraju na poziciju koju drži Bilić.

U engleskoj drugoj ligi klubovi plasirani od trećeg do šestog mjesta po završetku regularnog dijela sezone razigravaju za jedno preostalo mjesto koje vodi u Premiership.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više