BORILAČKI SPORTOVI

Sjajne vijesti, Hrvatska možda dobiva još jednog KSW prvaka!

Foto: Instagram

JAVNOST je posljednjih dana imala prilike dodatno upoznati Roberta Soldića, prvaka velter kategorije u KSW organizaciji, koja je daleko najbolja u Europi. Hrvatski borac pobijedio je proteklog vikenda, a njegov idući nastup očekuje se na eventu koji KSW organizira u Zagrebu 9. studenog.

Ali Soldić nije jedini hrvatski borac koji bilježi sjajne rezultate, a jedan od njih sada bi mogao postavi i novi prvak! Antun Račić, borac nadimka "Killer" koji nastupa u kategoriji do 61 kilograma, baš će u Zagrebu dobiti šansu napasti pojas, a protivnik mu je Poljak Damian Stasiak. 

Antun Račić u karijeri je na omjeru od 23 pobjede i osam poraza. Trenutno se nalazi u sjajnom nizu od pet pobjeda, od čega su čak četiri ostvarene u elitnoj poljskoj organizaciji. 

S druge strane, Stasiak je donedavno bio član UFC-a. Tamo je ispao iz planova organizacije nakon što je ubilježio dvije pobjede i četiri poraza, ali dio javnosti možda ga se sjeća s UFC-ove priredbe u Zagrebu. Naime, tada je prekidom u prvoj rundi svladao Filipa Pejića, jednu od najvećih domaćih MMA zvijezda. 

Obojica boraca stižu s hrvačkim i grappling pedigreom te se može očekivati da će se veći dio borbe odviti na parteru. Treba napomenuti kako ovo zasad i dalje nije službena informacija KSW-a, ali su ju prenijeli svi poljski mediji koji prate MMA, a posebno KSW. 

Pročitajte više