Sjećate li se Oblomira Gombala? Danas je preuzeo Hrvatski dragovoljac

Foto: Screenshot (YouTube)/Linkedln

OBLOMIR GOMBALO sigurno je dobro poznat svim nogometnim zaljubljenicima koji su pomno pratili Svjetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. Riječ je o tadašnjem Dinamovom junioru Mladenu Stipkoviću, koji je sjajno tehnicirao cijelim Zagrebom. Kada bi pogriješio, za kaznu bi morao s ciglom na leđima raditi sklekove, a HRT ga je redovno snimao.

Bio je hit među nogometnim fanovima

Stipković je zatim nastavio graditi nogometnu karijeru. Igrao je za niz klubova. Hrvatski dragovoljac, Lokomotiva, Vinogradar, Kamen Ingrad, Inter Zaprešić, HNK Gorica, Lučko te austrijski Weiz bile su stanice tog ofenzivnog veznog, koji je karijeru završio prije osam godina. Stipković je danas trener i od sljedeće sezone vodit će Hrvatski dragovoljac, koji je ove sezone ispao u treću ligu.

Stipković (39) je profesor kineziologije i polaznik HNS-ove akademije za UEFA-inu PRO licencu. "Ponosno i sa zahvalnošću sam prihvatio izazov preuzimanja seniorske momčadi Hrvatskog dragovoljca. Uzimajući u obzir zahtjeve i visoku razinu kvalitete 2.NL, cilj je izgraditi novu momčad koja će biti sposobna suočiti se s tim izazovima.

Preuzeo je Hrvatski dragovoljac

Fokusiram se na stvaranje čvrste i karakterne momčadi koja će pružati izvanredne rezultate, ali istovremeno poticati razvoj i rast svakog pojedinca. Spreman sam na izazove koji dolaze s preuzimanjem seniorske momčadi i uvjeren sam da ćemo zajedno izgraditi uspješnu priču. Sa strašću prema nogometu i poštovanjem prema igri, veselim se ostvarenju naših ciljeva i predstavljanju momčadi na najvišoj razini", rekao je Stipković za SportNews.

Stipković je u karijeri odigrao 35 utakmica u HNL-u te upisao dvije asistencije. Ipak, u nogometnom je svijetu poznatiji kao Oblomir Gombalo, čije se snimke mogu pronaći na YouTubeu. 

 

Pročitajte više