TRANSFERI

Sjećate se Šunjića? Dinamu donosi milijune prelaskom iz Engleske u bundesligaša

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

IVAN ŠUNJIĆ (25), defenzivni veznjak koji je prošao Dinamovu školu i filijalu, a u prvu momčad se probio pod Nenadom Bjelicom u povijesnoj sezoni 2018./19., ekspresno je otišao u Englesku. U ljeto 2019. prešao je u Birmingham uz odštetu od 8 milijuna eura. Sada najtiražniji njemački list Bild javlja da je na liječničkim pregledima u Berlinu prije potpisa za Herthu.

Šunjić je tijekom tri godine u Birminghamu bio standardan, skupio je 132 nastupa, šest golova i tri asistencije, ali njegov dosadašnji klub nije se micao iz donjeg dijela tablice Championshipa. Šunjić se tako odlučio na iskorak prelaskom u kultni njemački klub, koji se nedavno jedva spasio od ispadanja u drugu ligu.

Hertha je kao tek 16. u prvoj Bundesligi morala ići u doigravanje protiv HSV-a za opstanak te ga teškom mukom izborila. Šunjić s Birminghamom ima ugovor do 2024., a Transfermarkt ga cijeni na 4 milijuna eura.

Nijemci povodom ovog transfera pišu ono što smo mi otkrili prije tri godine: "Odšteta za Šunjića zbog toga će biti višemilijunska, a prema ugovoru potpisanom kada je iz Dinama prelazio u Birmingham, čak 30 posto od iznosa njegove prodaje iz engleskog kluba pripada Dinamu."

Pročitajte više