Skandal bivšeg francuskog reprezentativca. Potukao se s trenerom i otišao iz kluba

Foto: Profimedia

MAMADOU SAKHO (33) više nije igrač Montpelliera. Francuski branič napustio je klub nakon fizičkog sukoba s trenerom Michelom Der Zakarianom (60). L'Equipe je otkrio kako je do tučnjave došlo na prošlotjednom treningu francuskog prvoligaša. Der Zakarian nije dosudio prekršaj na Sakhu, zbog čega je nogometaš ljutito napustio teren.

Armenski stručnjak rekao mu je da neće on odlučivati kada će i kako trenirati. Sakho mu je odgovorio kako se dobro ponašao unatoč tome što ima malu minutažu ove sezone. Francuz je u devet utakmica dobio svega šest minuta. De Zakarian je navodno Sakha nazvao plačljivcem, nakon čega je on izgubio živce, primio trenera za ovratnik te su obojica završila na podu svlačionice. Pritom je navodno pukla Der Zakarianova ogrlica, što ga je dodatno naljutilo.

Der Zakarian za L'Equipe nije želio komentirati incident. S druge strane, Sakho je poručio kako nije odgovaran za incident i izjavio da je sukob razlog njegova prijevremenog raskida ugovora s Montpellierom. U klubu je bio od studenog 2021., a ugovor mu je istjecao na kraju sezone. Prema podacima Transfermarkta, ukupno je upisao 49 nastupa, jedan pogodak i jednu asistenciju.

Sakho je bivši igrač PSG-a i Liverpoola

Sakho je sada slobodan igrač. Karijeru je započeo u PSG-u, a bio je i član Liverpoola i Crystal Palacea. Najviše utakmica (201) odigrao je za pariški klub, s kojim je osvojio četiri trofeja. Ima i 29 nastupa i dva gola za francusku reprezentaciju, koju je zadnji put predstavljao 2018. godine u prijateljskoj utakmici s Urugvajom (1:0).

Pročitajte više