SKANDAL GODINE Cijela ruska reprezentacija na SP-u u Brazilu bila je dopingirana?

Foto: Getty Images / Guliver image 

DAILY MAIL plasirao je informacije koje bi mogle izazvati skandal godine. Engleski list tvrdi da FIFA istražuje nogometnu momčad Rusije zbog sumnje u korištenje dopinga i zataškavanje rezultata doping testova.

U tekstu navode kako se sumnja da je cijela ruska nogometna reprezentacija koja je nastupala na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu bila pozitivna na dopinškom testu. 

Rusija već godinama grca u aferama državno sponzoriranog dopinga. Atletičarima je zabranjen nastup na proteklim Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru. 

Novi skandal buknuo je u tijeku Kupa Konfederacija koji se igra u Rusiji. Reprezentacija Rusije je ispala nakon očajne igre i teške pogreške vratara Igora Akinfejeva protiv Meksika. Kup Konfederacija u Rusiji je zagrijavanje za SP koje slijedi 2018. godine.

Vodeći europski mediji, poput Guardiana, trenutno tek prenose informacije da FIFA istražuje 23 igrača ruske reprezentacije i još 11 igrača pod grbom saveza, za koje sumnja da su koristili nedozvoljene supstance.

Zanimljivo je kako su petorica osumnjičenih za varanje prije Brazila članovi ekipe koja je ispala s Kupa Konfederacija. Riječ je o Glušakovu, Akinfejevu, Samedovu, Žirkovu i Kanjukinovu.

Podsjećamo, Rusija je nastup na SP-u 2014. godine završila već u skupini.

 

Pročitajte više