Skandal u Dinamu. Hanžel i Barišić žele izbaciti iz skupštine one koji su za Zajeca

Foto: Igor Soban/Pixsell

VEČER prije nego što će 60 skupštinara birati novog predsjednika Dinama obje strane su i dalje marljivo zbrajale glasove i lobirale za svoje favorite. No u kasnim noćnim satima je do nas došla vijest o dosad najskandaloznijem potezu u predizbornoj kampanji, a arhitekt istog je Nikola Hanžel, čovjek kojeg Mirko Barišić štiti iako isti u skupštinu gura svoje prijatelje i zaposlenike te želi ovladati Dinamom kao nekada Zdravko Mamić.

Naime, on je zatražio hitnu sjednicu Izvršnog odbora i to sa samo jednim ciljem - da se iz najvažnijeg klupskog tijela izbace tri skupštinara. Riječ je o Janku Gogolji, Lovri Maržiću i Hrvoju Josipu Balenu. Sva tri skupštinara odabrao je Izvršni odbor u izbornoj listi u kojoj se biralo 35 skupštinara.

Hanžel i Barišić u panici od poraza povukli najprljaviji potez dosad

Razlog je jednostavan, kako sam Hanžel navodi u pozivu koji imamo u posjedu. Naime, prema njegovim saznanjima nijedan od trojice spomenutih neće glasati za Mirka Barišića već će svoj glas dati Velimiru Zajecu.

Hanžel u dopisu navodi kako su sva tri "upravo birana od strane Izvršnog odbora upravo ciljano jer su podržavali program Mirka Barišića, odnosno cjelovitu listu 35". Dalje navodi da su i ovime grubo prekršena prava spram kluba kao i zakonske odredbe prema kojima su birani.

Hanžel navodi kako su mu Božica i Mirko Barišić svjedoci u tome da je na utakmici protiv PAOK-a Gogolja rekao kako će glasati za Zajeca. O namjerama Maržića da podrži legendarnog kapetana izvijestila ga je Vlatka Peras i odvjetnica Željka Pokupec, dok su protiv Balena krimen "medijski natpisi" iz kojih se zaključuje da podržava Zajeca.

Sjednica IO-a sazvana je za nedjelju u 11 sati, točno jedan sat prije izbora za predsjednika. Ostaje nejasno zašto bi glasanje po svojoj savjesti bilo protivno Statutu Dinama ili zakonskim odredbama, ali očito je da su i Hanžel i Barišić svjesni da su na rubu poraza te povlače panične poteze.

Foto: GNK Dinamo

 

Pročitajte više