Skandal u engleskom nogometu: "Izlazio je s mojom sestrom, a mene seksualno zlostavljao"

Foto: Screenshot

ANDY WOODWARD, bivši nogometaš, bio je seksualno zlostavljan od Barryja Bennella, koji je radio kao trener mlađih kategorija. Woodward je otkrio šokantne detalje i tvrdi da drugi nogometaši sigurno prolaze kroz nešto slično, ali imaju strah i ne žele govoriti o tome. 

On je kao 11-godišnjak bio dio momčadi Crewe Alexandre, a Bennell, koji je radio kao skaut, 1998. je osuđen na devet godina zatvora, jer je priznao krivnju po 23 optužnice.

"Život mi je bio uništen sve do 43. godine života. Ali, koliko ih je još takvih kao ja? Ovdje govorimo o stotinama djece koje je Barry Bennell birao i koji sada, kao odrasli, možda i dalje žive s velikim strahom u sebi. Rekao bih da je još teže progovoriti unutar nogometnog svijeta. Želim dati snagu ljudima. Ja sam to proživio", rekao je Woodward, koji je nastupao za Bury, Sheffield United, Scunthorpe i Halifax Town.
No, tu nije kraj priče...
 
"Bio mi je u vezi sa 16-godišnjom sestrom. Bila je to dvostruka kletva. Ponekad bi me pokušao zlostavljati dok mi je sestra bila kod kuće", rekao je Wooward, a Bennella je poznavao i Gary Speed, čuveni igrač i kasnije izbornik Walesa, koji se 2011. godine ubio, ali je pedofil rekao kako njega nije zlostavljao.
 
Woodwarda podržava i Neil Warnock, danas trener Cardiffa, koji ga je vodio u Buryju i Sheffieldu... 
 
"Osjećao sam tugu i gađenje u isto vrijeme pri pomisli što je napravio od budućnosti mladog čovjeka. To ga je proganjalo godinama. To je kao da ga je netko doživotno osudio i smatram da je iznimno hrabar što je priznao takvu stvar i izašao s njome u javnost. Mislim da čini ispravnu stvar, jedino tako će moći prebroditi i nastaviti dalje. No, nitko ne može ni zamisliti koliko mu je užasno bilo. Toliko vremena je sve to držao u sebi, unutar svoje glave... Ne mogu ni zamisliti kroz što je sve jadni momak prolazio, s kojim traumama se borio", zaključio je Warnock.
 

Pročitajte više