SKELIN NAKON DEBAKLA "Neću vraćati starije igrače, oni nam više ne mogu pomoći"

Foto: Hina
 
HRVATSKA košarkaška reprezentacija danas je u drugom kvalifikacijskom kolu za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kini ponovno poražena. U Domu Dražena Petrovića izgubila je protiv talijanske izabrane vrste 80:64.
 
"Izgubili smo od bolje momčadi. Pokušali smo igrati timsku obranu i na početku smo bili uspješni, osobito u prvoj četvrtini i početkom druge. Nakon toga su Talijani počeli igrati individualnije i počeli pogađati šuteve. Kada su otišli na desetak poena razlike, bilo je gotovo", rezonirao je hrvatski izbornik Ivica Skelin na konferenciji za medije održanoj nakon večerašnje utakmice.
 

Ivica Skelin kazao je kako ni sebi ni igračima ne može predbaciti.
 
"Sebi, kao ni igračima, ništa ne zamjeram. Pripremili smo se za Talijane. Večeras je razlika bila tolika da ne vidim kako bih osobno nešto s klupe mogao promijeniti. Što se tiče prve utakmice s Nizozemcima, zamjerki na svoj račun imam. Ja sam izbornik i nekad povučem dobre poteze, a nekad lošije", rekao je i odgovorio na upit zašto je kapetan Filip Krušlin u drugoj četvrtini odigrao samo 120 sekundi.
 
"Filip Krušlin rano je ušao u drugi faul. U situaciji kada smo imali prednost, odlučio sam ga staviti na klupu jer ga nisam htio izgubiti."
 
Pred novinarima se dotaknuo i igračkog kadra.
 
"Zahvalio bih svim igračima koji su došli. Bilo je mnogo igrača koji su bili ucijenjeni i njima ništa ne zamjeram. Imali smo dva otkaza u tekućem tjednu", izjavio je Ivica Skelin i nastavio s odgovaranjima na pitanja.
 
"Ne bih vraćao starije igrače. Zahvalio sam se četvorici igrača, a pojedine starije igrače nisam kontaktirao. Ne znam koliko bi mogli pomoći. Na njih više ne možemo računati."
 
Hrvatska se trenutačno s dva osvojena boda nalazi na posljednjoj poziciji. Vodeća je Italija s četiri boda, a slijede je Rumunjska i Nizozemska s tri boda. Prolazak u daljnji krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije. U veljači sljedeće godine pred Hrvatima su na domaćem parketu susreti s Nizozemcima i Rumunjima.
 
"Lipanj i rujan su predaleko. U veljači imamo dvije utakmice kod kuće i one će mnogo pokazati. Za lipanj i rujan je još prilično teško prognozirati jer ne znamo u kakvom ćemo stanju doći ni tko će se odazvati. Dvije utakmice u veljači su krucijalne", zaključio je Ivica Skelin.

Pročitajte više