SKELIN SMIJENJEN Hrvatska traži novog izbornika

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

NAKON katastrofalnih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ivica Skelin smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije. 

> HRVATSKA OSTAJE BEZ IZBORNIKA Odlazi i Dino Rađa?

> SAVEZ VIŠE NE SMIJE POGRIJEŠITI Tko će biti novi izbornik?

“Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana izbornika Muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, izbornik Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te suradnji i podršci tijekom proteklog razdoblja", priopćio je Hrvatski košarkaški savez, u čijim je prostorijama danas održana 19. sjednica Upravnog odbora. 

Hrvatska je pod njegovim vodstvom u skupini D kvalifikacija za SP u Kini 2019. izgubila od Nizozemske (68:61), Italije (64:80) i Rumunjske (56:58), nakon čega je jedva uspjela svladati Nizozemce u Zadru s 82:78. 

Stipe Bralić imenovan je za člana Stručnog savjeta za žensku košarku, a ženske reprezentacije mlađih dobnih kategorija dobile su trenere. 

Linda Antić Borak je trenerica mlade U20 reprezentacije, Dean Nemec odabran je za trenera juniorske U18 ekipe, a Marija Kovač Mijač za izbornicu kadetske U16 selekcije. 
 
Novi član Hrvatskog košarkaškog saveza je ženski klub Škabrnja.  

Pročitajte više