Skoko: Brzo bih dogovorio povratak u Hrvatsku

BIVŠI igrač Hajduka i australske reprezentacije Josip Skoko najavio je da želi ostati u Europi nakon što je njegov trenutni klub, Wigan objavio da više ne računa na njega.

Skoko je prije mjesec dana pregovarao s nekoliko klubova iz australske A-Lige no 32-godišnji igrač bi radije u neku atraktivniju ligu poput njemačke, nizozemske ili belgijske.

"Želio bih ostati u Europi još godinu ili dvije pa se onda vratiti u Australiju. To je plan no ako dođe neka dobra ponuda iz A-Lige, razmislit ću iako mi australski klubovi s kojima sam razgovarao nisu ponudili ništa što bi navelo da odem iz Europe", rekao je Skoko.

Skokin menadžer, Jan van Bal, razgovarao jeu sa nekoliko klubova  Europi i Engleskoj i igrač se nada da će ugovor ubrzo biti sklopljen no problem za ostanak u Britaniji bi mogla biti birokracija te zemlje.

Naime, Skoko koji se 2007. godine oprostio od reprezentacije, ima pravo još godinu dana živjeti i raditi u Britaniji ali pod uvjetom da igra za Wigan. No, klub je objavio da će ih igrač hrvatskih korijena napustiti nakon što se u protekloj sezoni nije izborio za mjesto u prvom sastavu. Čak i da Skoko potiše novi ugovor, morao bi svake godine slati molbu za produljenjem radne dozvole u Velikoj Britaniji.

"Želio bih otići negdje gdje ću biti siguran da neću morati napustiti klub nakon jedne sezone. Ne želim još jednu sezonu provesti na sjedeći na klupi, želim igrati zadnjih par sezona moje karijere i zaraditi još novca", smatra Skoko.

Skoko je za Wigan odigrao 55 utakmica nakon što je 2005. godine došao u taj klub iz turskog Genclerbirligija. Profesionalnu karijeru je počeo u Hajduku prije trinaest godina i najavio je da njegov povratak u Hrvatsku nije nemoguć iako bi radije u zapadnu Europu.

"Hrvatska je moj drugi dom i vrlo brzo bih se dogovorio oko povratka. Igranje u Hrvatskoj je opcija no već sam razgovarao s nekim klubovima u Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj pa ćemo vidjeti kako će se stvari razviti", zaključio je Skoko.

M.Pa.
Foto: football.co.uk

Pročitajte više