LIGE PETICE

Odlazi iz Villarreala treći put. Prisjetite se njegovog magičnog predstavljanja

Foto: EPA

SANTI CAZORLA napušta Villarreal treći put. Omaleni španjolski veznjak vratio se u Žutu podmornicu prije dvije godine, a prije toga je za isti klub igrao od 2003. do 2006. te od 2007. do 2011. godine.

U međuvremenu je branio boje Recreativa iz Huelve, Malage i Arsenala.

Najbolja sezona dosad

Ovu sezonu odigrao je vrhunski. S 35 godina na leđima zabio je 15 golova u 38 utakmica, što mu je najefikasnija sezona u karijeri.

Prije trećeg povratka u Villarreal Cazorla je prošao devet operacija tijekom kojih je ostao bez osam centimetara tetive noge. Bio je u velikoj opasnosti od amputacije tog uda, a s terena je izbivao čak 636 dana. Liječnici su mu rekli da "može biti sretan ako bude mogao opet hodati sa sinom po dvorištu".

Od tragedije do bajke

Dok je igrao za Arsenal, u listopadu 2016. puknula mu je kost gležnja. Nije se predavao, već se vratio jači i ove sezone blistao u žutom dresu.

Pretprošli Božić, krajem 2017., i 33. rođendan trebao je proslaviti konačnim povratkom na teren, nakon kalvarije koja je trajala još od tog puknuća kosti gležnja na utakmici s Ludogorecom u Ligi prvaka. Nažalost po njega, umjesto treniranja i igranja, opet je otišao na operaciju Ahilove tetive, čak devetu otkako se ozlijedio.

"Zbog bola tetive koji osjećam već nekoliko dana, opet moram na operaciju. Moram odgoditi najavljeni povratak na teren, održati entuzijazam i motivaciju kako bih se vratio i uživao u nogometu, svojoj najvećoj strasti", rekao je tada Cazorla. I kako se samo vratio. Ali i otišao treći put.

Za Villarreal je ukupno odigrao 332 utakmice i zabio 57 golova. Osvojio je samo jedan trofej, danas nepostojeći Intertoto kup 2004. godine.

Magično predstavljanje

Vrijedi podsjetiti na njegovo predstavljanje prilikom trećeg i posljednjeg povratka. Bilo je doslovno magično.

Pročitajte više