Škoti: Celtic je prodao Juranovića, od toga kupio četvoricu i još mu je ostao milijun

Foto: Profimedia

JOSIP JURANOVIĆ je prije deset dana prešao iz Celtica u Union Berlin uz odštetu od 8.5 milijuna eura. Njemačkom klubu je desni bočni reprezentacije Hrvatske najskuplja kupnja u povijesti, a škotski mediji pišu da je njome sjajno financijski prošao i škotski velikan.

Celtic je Juranovića kupio u ljeto 2021. iz varšavske Legije za 3 milijuna eura. Godinu i pol kasnije na njemu je zaradio gotovo trostruko do uloženog, a Škoti pišu da je Juranovićevom prodajom Celtic financirao bogat šoping u zimskom prijelaznom roku.

Alistair Johnston, njegova zamjena na desnom boku, došao je iz Montreala za 3.5 milijuna eura. Napadač Hyeongyu Oh kupljen je od korejskog Suwona za 2.8 milijuna eura. Stoper Yuki Kobayashi stigao je iz japanskog Vissela bez odštete, ali Škoti naglašavaju da mu je zahvaljujući Juranovićevoj prodaji Celtic mogao ponuditi višu plaću i naknadu za potpis.

Defenzivni veznjak Tomoki Iwata došao je iz japanske Yokohame na posudbu uz naknadu od 1 milijun eura. Dakle, Celtic je sve linije momčadi osnažio zahvaljujući odšteti od Juranovićeve prodaje i još mu je ostalo 1.2 milijuna eura. 

Pročitajte više