Škotski izbornik: Nadam se da će Modrić igrati u Ligi nacija, to bi bilo sjajno

Foto: EPA

HRVATSKA će u sljedećem izdanju Lige nacija igrati protiv Portugala, Škotske i Poljske, odlučeno je jučerašnjim ždrijebom održanim u Parizu. U prošlom izdanju natjecanja Hrvatska je igrala finale u kojem je izgubila od Španjolske nakon izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:5).

“Čeka nas opet jedno veliko natjecanje, a pred nama je novo dokazivanje. Mislim da skupina nije loša. Uživat ćemo u nogometu, a naš će cilj biti plasman na jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u četvrtfinale. Liga nacija nam je u prva dva navrata bila rak-rana, ali treći put smo ušli u finale i to ćemo pokušati ponoviti”, rekao je Zlatko Dalić u komentaru ždrijeba.

Clarke: Želim ih sve

Komentirali su ga i ostali izbornici, a škotski izbornik Steve Clarke nada se da će najveće zvijezde suparničkih reprezentacija igrati protiv njegove momčadi.

"Sve ih želim! I to govorim zato što su karijere nogometaša kratke. Ja sam kao igrač uvijek želio igrati protiv najboljih. Tako se najbolje testira koliko ti je momčad dobra i koliko su dobri njeni najbolji igrači. Nadam se da će Robert Lewandowski, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo i dalje biti u svojim reprezentacijama i igrati Ligu nacija. To bi bila sjajna stvar za sve", rekao je.

"Znam i da ih navijači žele gledati. Hrvatska nas je pobijedila na zadnjem Euru, to je bilo veliko razočaranje za nas. No ako se vratite malo unatrag i ponovno pogledate utakmicu, onda ćete vidjeti da je Modrićevo izdanje bilo čudesno. Pravo je blago vidjeti najbolje igrače u najboljim izdanjima", dodao je škotski izbornik.

Natjecanje započinje u rujnu

U četvrtom izdanju UEFA Lige nacija glavna je promjena uvođenje četvrtfinala pa dalje iz skupine idu dvije prvoplasirane momčadi iz skupine.

Prvo kolo igrat će se od 5. do 7. rujna, a faza natjecanja po skupinama završava 19. studenoga 2024. godine. Četvrtfinalni dvoboji na programu su od 20. do 25. ožujka 2025. godine, dok je završni turnir od 4. do 8. lipnja.

Pročitajte više