Škotski mediji: Manchester United i Chelsea se bore za Juranovića

Foto: Profimedia

JOSIP JURANOVIĆ (27), desni bočni Hrvatske, impresivnom dvosmjernom igrom na svojoj strani u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom (1:1, 4:2 nakon penala) natjerao je brazilskog izbornika Titea da već u 64. minuti zamijeni Viniciusa Juniora, zvijezdu Reala i favorita za svjetski naslov. Juranović je odigrao sjajan turnir u Kataru nakon kojeg je jedan od najtraženijih desnih bekova u zimskom prijelaznom roku i čini se da će promijeniti klub već treći put u dvije i pol godine.

Na SP-u je zaustavio igrača od 120 milijuna eura pa mu se smiješi treći transfer u dvije i pol godine

U ljeto 2020., nakon pet i pol godina na Poljudu, prodan je u Legiju iz Varšave. Odšteta koju je Hajduk dobio iznosila je samo 400 tisuća eura. U poljskom velikanu Juranović je igrao tako da je za samo godinu dana otišao u Celtic za tri milijuna eura odštete Legiji. Godinu i tri mjeseca nakon dolaska u Celtic Transfermarkt je Juranovića cijenio 6.5 milijuna eura.

To je bilo prije SP-a, na kojem je zaustavio Viniciusa, procijenjenog na 120 milijuna eura. Tako da je Juranoviću za samo par tjedana u Kataru cijena prema navedenom izvoru skočila na 9 milijuna eura. 

Celtic mu nudi novi ugovor, ali zna da odlazi

Celtic želi zadržati Juranovića i prije SP-a mu je nudio produljenje aktualnog ugovora koji traje do 2026., ali svjestan kakva pomama vlada za njim, već mu je kupio zamjenu. To je igrač kojeg smo upoznali na SP-u, Alistair Johnston, desni bočni Kanade. Celtic je za njega platio 4 milijuna eura Montrealu. Osim njega, na poziciji desnog beka ima i Anthonyja Ralstona, koji je ove jeseni često igrao u prvoj momčadi umjesto Juranovića.

Škotski Daily Record, koji detaljno prati Celtic, piše o velikom interesu za Juranovića: "Zvijezdu Hrvatske želi Manchester United, koji samo čeka da proda svog desnog beka Aarona Wan-Bissaku, kako bi krenuo po Juranovića. Njega želi i Chelsea, ali i još nekoliko premierligaških klubova.

Roma ga želi, ali neće biti ništa od toga

Juranović je želja i niza klubova s kontinenta. Espanyol i Monza žele ga dovesti u aktualnom prijelaznom roku na posudbu, koju bi na ljeto pretvorili u transfer. Roma također želi Juranovića, ali taj transfer je jako teško ostvariv."

Pročitajte više