Škotski novinar o Hrvatu: Dolazi li tip kojeg smo čekali konačno na zabavu?

Foto: Profimedia

HRVATSKI napadač Antonio Čolak (29) u 21 nastupu postigao je 13 golova za Glasgow Rangerse u škotskom Premiershipu, no gotovo sve zabio je u prvom dijelu sezone. Mjesto u prvih 11 potom je zauzeo Kolumbijac Alfredo Morelos (26) te je Čolak postao rezerva. Međutim, Čolak je u posljednjem, 27. kolu bio dvostruki strijelac u slavlju nad Hibernianom (4:1). Škotski novinar Barry Ferguson tim povodom napisao je tekst o njemu.

"Čolak zna kako postići pogodak, to je sigurno. No kada je Hrvat prošlo ljeto došao na Ibrox, moram priznati kako sam očekivao da će biti više od napadača koji će samo zabijati golove iz kaznenog prostora. Možda sam bio pohlepan, ali želio sam više golova od svojeg napadača", napisao je Ferguson.

Opisao je kako je, gledajući Čolaka dok je igrao za Malmö protiv Rangersa, "bio impresioniran njegovim kretanjem i suradnjom sa suigračima". "Možda je grubo reći, ali malo me iznenadio način na koji je igrao u Rangersima. To sigurno nije bio igrač kojeg sam očekivao da dolazi u klub", dodao je Ferguson.

"Pitam se dolazi li tip kojeg smo čekali konačno na zabavu"

Ističe kako je "zaintrigiran načinom na koji je Čolak igrao posljednje dvije utakmice", u kojima mu je trener Michael Beale dao priliku ispred Morelosa. "Pitam se dolazi li tip kojeg smo čekali konačno na zabavu. Čudno je to. Nema rasprave oko njegovih brojki.

Uvijek sam osjećao da je spreman naporno raditi za momčad. Ipak, nisam bio uvjeren da će dugoročno biti ispred Morelosa jer je mnogo elemenata njegove igre bilo slabije kvalitete. Bilo je trenutaka u kojima sam mislio da je previše nespretan da bi obavio zadatak na terenu.

No u posljednje dvije utakmice izgleda kao drugačiji igrač. Uspijeva primiti loptu, zadržati je i povezati se sa suigračima. Imao je nekoliko izvanserijskih dodavanja. Zato mislim da bi prvi put otkako je došao mogao biti potpuno spreman. Ne znam hoće li biti tako, možda je procvjetao zbog rada s trenerom na treningu", objavio je Ferguson.

"Sviđa mi se ono što vidim, kao da ga je trener Beale izazvao da se dokaže kako je on napadač koji će Rangersima biti potreban kako bi klub napredovao. Bio sam Morelosov navijač, ali sada mi se čini da je na odlasku iz kluba i čini mi se da bi rastanak bio u svačijem interesu", smatra škotski novinar.

Pročitajte više