Škotski novinar o Hrvatu: Treba me poslušati i što prije otići iz kluba

Foto: EPA

HRVATSKI napadač Antonio Mirko Čolak asistirao je Fashionu Sakalu u pobjedi Glasgow Rangersa nad Kilmarnockom (3:1) u 28. kolu škotskog prvenstva. Čolaku je to bila treća asistencija ove sezone, a postigao je 15 pogodaka. Međutim, uz nedavne probleme s ozljedom izgubio je mjesto u početnoj postavi. Trener Michael Beale u vrhu najčešće koristi Alfreda Morelosa.

O 29-godišnjem Čolaku i Rangersima za Scottish Mail govorio je škotski novinar Gary Keown. "Pogledajte transfere tijekom zimskog prijelaznog roka 2022. Aaron Ramsey, Amad Diallo, Mateusz Zukowski, James Sands i John Souttar. Kvaliteta ispred kvantitete", rekao je Keown.

"Prisjetite se kako prošlo ljeto nije bilo puno bolje. Rabin Matondo, Ridvan Yilmaz, Tom Lawrence. Oni ne igraju ili nespremni sjede na tribinama", dodao je Keown, pa se dotaknuo Čolaka: "Čolak bi trebao otići što je prije moguće jer je druga opcija nakon Morelosa. Trebao bi poslušati savjet."

Čolak nije bio na Svjetskom prvenstvu

Čolak je u srpnju 2022. godine došao u Rangerse i PAOK-a. Ugovor mu vrijedi do 2025. godine, uz opciju produljenja na još jednu, a Transfermarkt ga procjenjuje na 5.5 milijuna eura. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije ga pozvao na Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje je Hrvatska osvojila treće mjesto.

"Nije me ni nazvao. Saznao sam u televizijskom prijenosu da nisam na popisu. No, ne želim to više komentirati, to je prošlost", rekao je Čolak početkom veljače. Dalić je bio pozvao Andreja Kramarića, Brunu Petkovića, Marka Livaju i Antu Budimira.

"Bio sam jako sretan zbog Hrvatske. Nevjerojatan je uspjeh bio osvojiti još jednu medalju, a nadam se da ću u budućnosti i sam biti dio toga. To će zavisiti od mojih nastupa", dodao je hrvatski napadač.

Pročitajte više