Škotski velikani odlučni: I Rangers i Celtic žele u engleski Premiership

DVA NAJJAČA škotska nogometna sastava, Rangers i Celtic, žele se pridružiti engleskom Premiershipu pri čemu nailaze na otpor ostatka škotskog nogometa uz tvrdnju da će to odveć oslabiti prvenstvo.

Sudionici Old Firma ujedinjeni su u stavu da se priključe najjačoj engleskoj ligi, o čemu su pričali izvršni direktor Celtica Petel Lawwell i kolega mu po funkciji u gradskom rivalu Martin Bain.

"Mislim da će se u nogometu uskoro doći do nekih fundamentalnih promjena, a mi moramo ostati na vrhu da bismo bili dio njih. Poželi li nas engleska Premier liga prigrliti onda je to nešto što moramo istražiti", kazao je Bain, na čijem je tragu razmišljanja i Lawwell:

"U Škotskoj postoje samo dva kluba koja mogu osvojiti prvenstvo. Prihvatite li mišljenje da je naše prvenstvo žila kucavica sporta, onda je jasno da je škotski model natjecanja opasno ugrožen. Nastup Celtica i Rangersa u drugom okruženju dao bi priliku ostalima, natjecanje bi postalo kompetitivnije."

Ove su izjave uzburkale duhove u ostalim klubovima pod okriljem Škotskog nogometnog saveza, pa je tako prvi čovjek Dundee Uniteda Stephen Thompson optužio vodeći dvojac za sebičnost, a čuju se komentari i poput “nepotrebnog poteza”.

U cijelu su priču već ušle i kladioničarske kuće koje koeficijentima smatraju da će se dva glazgovska kluba priključiti engleskom Premiershipu 2013. godine.

Pročitajte više