Škotskog izbornika pitali bi li htio Maguirea u momčadi. Odgovor je viralan

Screenshot: Twitter

STEVE CLARKE (60), nogometaška legenda Chelseaja, posljednje četiri godine je kao izbornik preporodio Škotsku. Odveo ju je na prošli Euro, što je Škotskoj bilo prvo veliko natjecanje u 23 godine. Zatim je izborio baraž za SP. Trenutno Škotska pod njim briljira u kvalifikacijama za Euro 2024. Pobijedila je u svih pet utakmica, a u tom nizu stradali su Španjolska i Haalandova Norveška.

Škotski preporoditelj je izgubio, ali je bio glavna zvijezda susjedskog derbija

Clarke je ipak doživio rijedak poraz, ali u prijateljskoj utakmici. U Glasgowu je izgubio od Engleske 3:1, ali je i nakon toga bio glavna zvijezda. To je zaslužio odgovorom na novinarsko pitanje: "Jedini gol za Škotsku djelo je Harryja Maguirea, koji je zabio autogol. Biste li htjeli imati njega u momčadi?" Clarke je na to odbrusio: "Ne, apsolutno ne!" Njegov odgovor je viralan. 

Scotland Manager Steve Clarke on Harry Maguire
byu/InfamousIroh insoccer

U svoju mrežu je u 67. minuti zabio Maguire i to nakon što je u igru ušao na poluvremenu, samo 22 minute ranije. Pri vodstvu njegove momčadi 2:0 i tijekom dominacije Engleza, Škoti, koji do tada nisu imali nijedan udarac na gol gostiju, vratili su se u meč zahvaljujući Englezu koji je do prodaje Gvardiola ovog ljeta bio najskuplji branič u povijesti.

Novo poglavlje kalvarije braniča kojem je Gvardiol uzeo tron

Maguire je ubačaj s desne strane pokušao izbiti u korner, ali to je izveo tako da je umjesto toga savladao svog golmana Aarona Ramsdalea. Krcati škotski nacionalni stadion na to se doslovno tresao od delirija. Tako je nastavljena kalvarija Maguirea, kojeg je Manchester United prije četiri godine doveo iz Leicestera za rekordnih 87 milijuna eura. No, nakon niza kikseva posljednjih godina prvo je ostao bez kapetanske trake, a zatim je i otpisan iz momčadi. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MAGUIREOV AUTOGOL

Pročitajte više