Skupina E: Neuvjerljivi, ali maksimalni Nizozemci, Japan preko Honde zaslužio prolaz

TULIPANI su očekivano prošli sa devet bodova, Japan u međusobnim omjerima s ostatkom grupe pokazao kvalitetu, a reprezentacije Kameruna i Danske nisu bile na razini.

Nizozemska reprezentacija, nakon prikazane igre na Euru i odlične sezone svojih igrača u europskim natjecanjima, s punim pravom smatrana je apsolutnim favoritom skupine. U trecetu ostalih momčadi podjednake kvalitete tražio se drugi putnik za osminu finala.

Skupina je otvorena utakmicom Japana i Kameruna, blagog fovorita i po mnogima najzvučnije afričke momčadi na Mundijalu. U neuvjerljivom nastupu jednih i drugih, Japanci su iskoristili jednu šansu i odnijeli tri boda. U drugoj utakmici Danci su poklonili pobjedu neuvjerljivim momcima u narančastim dresovima, bilo je 2:0. Nastavak natjecanja donio nam je izuzetno uzbudljivu utakmicu Kameruna i Danske. Kamerun je bio nadomak pobjedi, imali su vodstvo od 1:0, ali su po starom dobrom običaju afričkih reprezentacija dopustili protivniku da preokrene rezultat i odnese bodove.

Oranje su još jednom pokazali lošu predstavu. No, ponovno su imali dosta sreće i odnijeli pobjedu nakon velike greške japanskog vratara. Dramatično zadnje kolo dalo nam je do znanja da Nizozemska nije na visini zadatka unatoč pobjedi od 2:1 protiv Kameruna. Sraz između Danske i Japana odlučivao je drugog putnika u osminu finala. Japanci su potpuno razbili svog protivnika i sa 3:1 ispratili Dance kući.

Reprezentacija Nizozemske prikazala je neuvjerljivu igru, ali njihova momčad prezentirala je izuzetno jak momčadski duh iz kojeg nije iskočio niti jedan pojedinac. Cijela igra i konačan rezultat plod je ekipe. Što se tiče Japana, najviše je oduševio igrač CSKA Moskve Keisuke Honda, pokretač svih japanskih akcija, koji je svojim igrama na sebe zasigurno privukao mnoge oči jakih europskih klubova. Kjaer, Kahlenberg, Bendtner, Webo i Eto'o, najzvučnija imena reprezentacija Danske i Kameruna, uvelike su nam ostali dužni. Klupska je sezona za njih, izgleda, bila ipak prenaporna.

Pročitajte više