TRANSFERI

Sky Sports: Napoli i Roma dogovorili dva transfera vrijedna 52 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI Sky Sports javlja kako su Roma i Napoli dogovorili dva transfera koja će biti vrijedna ukupno 52 milijuna eura.

Sjajni grčki stoper Kostas Manolas će za 34 milijuna eura preseliti u Napoli, dok će u Romu veznjak Amadou Diawara za 18 milijuna. Sky nadodaje kako će oba transfera vrlo brzo biti objavljena.

Napoli će tako stvoriti odličan stoperski par jer, osim Manolasa, na toj poziciji ima Kalidoua Koulibalyja, jednog od najboljih svjetskih braniča. 

Legendarni Fabio Cannavaro smatra kako takva kombinacija stopera može odvesti Napoli do osvajanja Lige prvaka.

"Ako Napoli doista želi povećati kvalitetu, to moraju učiniti s Manolasom. Kombinacija njega i Koulibalyja bi bila izuzetna. Obojica znaju kako se braniti duboko ili visoko na terenu i kada napadači trče prema njima. Izvrsni su u situacijama jedan na jedan. S dva takva igrača možete si priuštiti da više igrača postavite u napad i stvorite bolje prilike za postizanje pogotka"", rekao je Cannavaro pa nastavio:

"Veliki klubovi sa stoperima koji imaju ove karakteristike mogu otići do kraja u Ligi prvaka. Govorim o Virgilu van Dijku u Liverpoolu, Sergiju Ramosu i Raphaelu Varaneu u Real Madridu, dok je Ajax došao tako blizu s Matthijsom de Ligtom", završio je za Football Italia Cannavaro, legenda koja je karijeru započela u Napoliju, a još je igrala za Parmu, Inter, Juventus, Real Madrid i Al Ahli.

2006. Cannavaro je osvojio i Zlatnu loptu.

Pročitajte više