Slaven Belupo na krilima Aljoše Vojnovića pregazio Milano u Kumanovu


U PRVOJ utakmici drugog pretkola Europske lige nogometaši Slaven Belupa svladali su s 0:4 u Kumanovu protiv domaćeg Milana te su si Koprivničanci tako osigurali prolaz u sljedeću rundu kvalifikacija.

Visoku pobjedu Podravcima (koji su u današnjem dvoboju pokazali potpuno drukčije lice u odnosu na dvoboje s Birkirkarom) donijeli su svojim golovima dva ovoljetna pojačanja - Mađar Csaba Csizmadia i bivši nogometaš Osijeka i Croatije Sesvete Aljoša Vojnović.

Agresivan start urodio plodom na isteku pola sata igre

Od početka utakmice (u kojoj nitko nijedan nogometaš nije zaradio žuti karton) u Milano Areni  puleni Milivoja Bračuna krenuli su agresivno u dvoboj s viceprvakom Makedonije uz želju da što prije zabiju toliko željeni gostujući pogodak na europskom gostovanju. U prvih pet minuta dvaput je domaćeg vratara Zorana Markovskog pokušao iznenaditi napadački dvojac Farmaceuta Vručina-Vojnović, ali je čuvar Milanove mreže bio siguran.

Nepreciznim šutevima s distance pokušali su potom priprijetiti Poldrugač i Posavec, ali je Markovski njihove pokušaje samo ispratio pogledom. U prvih 25 minuta utakmice Erdogan, Trajkovski i Lazarev šutirali su za Milano, ali nisu pogodili okvir gola.

Sjajnii Vojnović Milanu sprašio tri gola za pet minuta

Slaven Belupo poveo je u 26. minuti. Nakon kornera Marasa najprisebniji je poslije tri pokušaja u šesnaestercu Milana bio Csizmadia koji je tako doveo u vodstvo Koprivničance.

Nakon igre između dva šesnaesterca u 39. i 41. minuti Slaven Belupo po istom receptu bilježi dva pogotka kojima je osigurao nastup u trećem pretkolu. Oba puta je strijelac bio Aljoša Vojnović, a nakon bijega po desnoj strani asistirali su mu prvo Purić pa potom i Jurić. Tri minute nakon toga svoju vrlo dobru igru okrunio je i trećim pogotkom Vojnović koji plasiranim udarcem u donji lijevi kut Markovskog zapečaćuje sudbinu Milana.

U nastavku susreta Koprivničanci su smanjili gas, ali je nekoliko bljeskova gostujućih nogometaša upozorilo momčad Milana da se Bračunovi momci nisu opustili. Pokušavali su Csizmadia i Vojnović te naposljetku Šafarić, pokušaj  ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

Pročitajte više