Slaven Bilić je dobio otkaz

Foto: Profimedia

SLAVEN BILIĆ dobio je otkaz u Watfordu. Otpušten je manje od pola godine nakon što je postao trener engleskog drugoligaša. Presudilo mu je što je 11 kola prije kraja sezone u Championshipu na tek devetom mjestu, četiri boda daleko od šestog mjesta, koje na kraju prvenstva jamči kvalifikacije za Premiership.

Bilić je pobijedio samo dvije od zadnjih 13 utakmica

Prva dva kluba Championshipa idu izravno u prvu ligu, a momčadi od trećeg do šestog mjesta razigravaju za ulazak u Premier ligu. Bilić nikako nije uspijevao popraviti formu svoje momčadi, koja je u zadnjih osam prvenstvenih utakmica, od kraja siječnja do danas, pobijedila samo jednom.

Bilićev pad krenuo je još ranije. Krajem prošle i početkom ove godine izgubio je tri od četiri utakmice, među kojima je i ona za ispadanje u najranijoj fazi FA Kupa. Nakratko se uspio vratiti pobjedom protiv Blackpoola 14. siječnja, ali to mu je bila jedna od samo dvije u zadnjih 13 utakmica i otkaz koji je dobio ne čudi.

Dugo je i trajao s obzirom na očajne rezultate i navike gazde kluba

Zato što je Watfordov vlasnik Gino Pozzo poznat po tome da često mijenja trenere, pa mu je Bilić bio čak 17. u 10 godina, ali i zato što je Bilić preuzeo Watford sa zadatkom da ga uvede u Premiership, ako ne izravno, onda putem baraža.

No, na ulasku u završnicu prvenstva Watford je pod njim imao očajne rezultate te se sve više udaljavao od Top 6. Bilić je vodio Watford na 26 utakmica uz skor od 10 pobjeda, 7 remija i 9 poraza. Naslijedit će ga Chris Wilder, bivši trener Sheffield Uniteda i Middlesbrougha.

Bilić je dobio otkaze u svih sedam klubova koje je vodio nakon odlaska s klupe Hrvatske

Biliću je Watford bio sedmi klub koji je vodio nakon što je 2012. završio s izborničkim stažem u Hrvatskoj. U svim tim klubovima - Lokomotivu Moskvi, Bešiktašu, West Hamu, Al-Ittihadu, West Bromwichu, Beijing Guoanu i sada Watfordu - dobio je otkaze zbog loših rezultata.

Pročitajte više