HNL

SLAVEN - GORICA 0:1 Fantastični Lovrić odveo je Goricu do važne pobjede

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SLAVEN BELUPO i Gorica odigrali su danas na stadionu Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici utakmicu 20. kola HNL-a, a pobjedu je odnijela Gorica s minimalnih 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Kristijan Lovrić.

Domaćini u današnjem ogledu nisu mogli računati na ozlijeđenog Godu dok gosti iz istog razloga nisu imali Kahlinu i Delfija, a Moro je kartoniran. Očito je Gorica lakše podnijela svoje izostanke pa je sukladno tome osvojila i tri boda. 

Prekrasan pogodak Lovrića

Ključni trenutak susreta dogodio se u 59. minuti. Špikić je uzeo loptu na lijevoj strani obrane Slavena, na njega su izašla tri igrača domaće momčadi, a on se onda riješio lopte i proigrao Lovrića koji je bio slobodan na drugoj strani. Lovrić je primio loptu, namjestio se na desnu nogu i preko bloka Slavena pogodio u mrežu Filipovića za svoj 14. pogodak ove sezone. 

Imala je Gorica prije i nakon gola nekoliko dobrih prilika, a najbolja je bila ona Anthonyja Kalika iz 71. minute kada je nakon kontranapada izbio sam pred Filipovića, ali onda je propustio zabiti. Pucao je ravno u vratara Slavena. 


SLAVEN BELUPO - GORICA 0:1 (Lovrić 59')

Glavni sudac utakmice bio je Duje Strukan iz Splita kojem su pomagali sugrađanin Hrvoje Radić, Alen Jakšić (Solin) i Marko Cestarić (Sisak) dok su u VAR-sobi bili Ivan Bebek i Robi Kezele iz Rijeke. Delegat susreta je bio Mladen Jurišić (Osijek), a suce je kontrolirao Tomislav Šetka (Đakovo).


SASTAVI

Slaven Belupo: Filipović - Paracki, Božić (Van Bruggen 14'), Prce - Bogojević (Delić 79'), Lulić, Bačelić-Grgić, Gamarra (Mlinar 62') - Glavčić - Etoundi (Knoll 46'), Krstanović

Gorica: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec (Hamad 86'), Kalik (Mitrović 73') - Špikić, Suk, Lovrić (Dvorneković 81') - Dieye


Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više