hnl

SLAVEN - HAJDUK 1:1 Krstanović opet zabio Hajduku koji nije iskoristio kiks Gorice

Foto: Pixsell

HAJDUK je u 30. kolu HNL-a odigrao 1:1 u gostima kod Slavena i tako propustio iskoristiti remi Gorice i Šibenika kako bi se Gorici približio u borbi za treće mjesto.

Splićani su poveli u 9. minuti golom Dimitrova, Todorović je u 60. dobio žuti karton, a samo šest minuta kasnije Krstanović je zabio za konačnih 1:1.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Paolo Tramezzani je potpuno promiješao sastav za ovu utakmicu jer nije mogao računati na kartonirane Simića i Vuškovića te Fossatija koji je ima crveni karton. Od prve minute na desnom beku igrao je Jairo, a desnog stopera u zadnjoj liniji s trojicom igrao je Todorović.

Gosti su poveli u 9. minuti kad je Skorup ubacio na peterac, a tamo Dimitrov glavom skrenuo loptu u gol za 0:1. I to je bilo sve što je Hajduk odigrao u prvih 45 minuta. Nakon što je primio gol, Slaven je potpuno preuzeo inicijativu. Hajdukova vezna linija je nestala, priručni desni bek Jairo izgledao je komično u duelima s Lulićem, ali Slaven svoju dominaciju nije uspio pretvoriti u neki gol.

Jako blizu bio je u 24. minuti kad je Lulić jubilarni peti put prošao Jaira po lijevoj strani i ubacio na peterac gdje Kalinić skida udarac Knolla koji je morao bolje reagirati. Igra Splićana svodila se na pokušaje kontranapada koji su propadali nakon drugog dodavanja, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena imali su i puno sreće.

Todorović dobio crveni karton, Krstanović zabio

Lulić je ubacio ovaj put s desne strane, Knoll je pucao glavom i na gol-crti je u petu pogodio Todorovića koji je tako postao junak, da bi u 60. minuti bio tragičar.

Domaćini su pobjegli u kontru, Knoll je prevario Todorovića i prošao ga, a ovaj ga s leđa kao zadnji igrač obrane srušio i dobio izravni crveni karton.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Slaven je igrača više materijalizirao već u 66. minuti kad je Lulić po lijevoj strani opet prošao Jaira i ubacio u peterac. Knoll je promašio škarice, a lopta se odbila do Krstanovića koji pogađa suprotni kut. Reklamirali su gosti prekršaj Knolla na Kaliniću, ali VAR nije prosudio da je gol trebalo poništiti.

Domaćini su tražili i drugi gol iako im je pritisak nakon Krstanovićeva gola lagano popustio i Hajduk se uglavnom bez većih problema obranio. Kalinić je u sedmoj minuti sudačke nadoknade skinuo udarac Glavčića iz slobodnog udarca i tako spasio bod Hajduku.

Osim što se nije približio Gorici, Hajduk je u ovoj utakmici ostao i bez Marka Livaje koji je dobio treći žuti karton i neće moći igrati nedjeljni derbi na Maksimiru.

Pročitajte više