HNL

SLAVEN - HAJDUK 1:2 Čudesan preokret Splićana u samoj završnici

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HAJDUK je došao do čudesnog preokreta u Koprivnici i pobijedio Slaven Belupo 2:1 u 24. kolu HT Prve lige.

Pravu dramu gledali smo u samoj završnici utakmice koja se igrala 10 na 10 jer je Fran Jović isključio po jednog nogometaša iz svake momčadi.

NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Split Rezultati uživo

 

Oreščaninove zamjene bile su ključne

Prvo je u 57. minuti pocrvenio kapetan Hajduka Josip Juranović nakon što je skrivio penal. Siguran realizator s bijele točke za vodstvo Belupa bio je Matej Jelić. No deset minuta kasnije Slavenov debitant Matko Zidrum napravio je nepromišljen prekršaj te zaradio drugi žuti i isključenje.

Ključne su potom bile zamjene koje je obavio Hajdukov trener Siniša Oreščanin pred kraj susreta. Umjesto Palaverse i Svatoka, na travnjak su poslani Stanko Jurić i Ivan Delić koji su dijelom kreirali preokret.

U 88. minuti upravo Delić ubacio je lijepo u kazneni prostor, a Stanko Jurić s druge stative glavom pogodio suprotni kut Belupovog vratara Filipovića.

Nisu Splićani tu stali, bacili su sve karte u napad i isplatilo im se. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Hajduk je došao do pobjede. Jradi je ubacio, a Fran Tudor iskoristio manjak koncentracije koprivničke obrane i glavom s druge stative iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu za veliko slavlje gostujućeg dijela tribina i cijelog stručnog stožera Hajduka.

Splićani su ovom pobjedom napravili velik korak u borbi za Europu iduće godine te izbili na peto mjesto HNL-a i sada imaju isto bodova kao i četvrta Lokomotiva (37).

 

Jovićeva kartonijada i skup Belupov promašaj koji ih je koštao pobjede

Bila je to isprva mirna utakmica u Koprivnici iz koje se nije mogla naslutiti ovakva drama u završnici. Gosti su preuzeli kontrolu od samog početka, ali nisu bili dovoljno konkretni da bi ugrozili Belupovog vratara Filipovića.

Tek nekoliko šansi vrijedi izdvojiti iz prvog poluvremena. Za Hajduk su prijetili Jradi i Jairo u 23., odnosno 29. minuti, dok je Slaven mogao do pogotka preko Mateja Jelića već u 17. minuti, ali bivši napadač Rijeke loše je zahvatio volej nakon lijepog ubačaja Mateasa Delića s lijeve strane.

Bez sudačke nadoknade zaključio je prvih 45 minuta glavni sudac Fran Jović da bi se u nastavku igra rasplamsala.

Prvo penal za Slaven početkom nastavka, a onda i velika šansa u 66. minuti iz koje su domaći mogli zaključiti ovaj susret. Jelić je ubacio na 11 metara, no Luka Menalo užasno reagira i šalje loptu pokraj stative. Mogao je mladi Dinamov veznjak na posudbi to pospremiti u mrežu Hajduka.

Ispostavit će se kasnije da ih je to skupo koštalo jer samo dvije minute kasnije ostali su i oni s desetoricom.

Penal za Slaven Belupo bio je nedvojben, ali mora se istaknuti vrlo loše suđenje Frana Jovića u Koprivnici koji je podijelio dva crvena i čak sedam žutih kartona, a često njegove odluke nisu imale smisla ili su bile dvojbene.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više