Slaven lakoćom pobijedio Istru, revija isključenja i golova na Maksimiru

U PRVIM dvama današnjim utakmicama 11. kola HNL-a Slaven Belupo je u Koprivnici pobijedio Istru 1961 3:0 dok je Lokomotiva na Maksimiru bila bolja od Croatije Sesvete rezultatom 3:2.

> Tijek utakmica

Nogometaši Slaven Belupa su pred 1500 gledatelja odlučno i agresivno su ušli u utakmicu protiv Istre 1961, a takav pristup umalo im se isplatio već u prvoj minuti kada je šut Drage Pape iskosa s desne strane obranio gostujući vratar Robert Lisjak.

Potpuna terenska inicijativa u prvih pola sata nije rezultirala većim prigodama, ali nadmoć Slavena se na semaforu gradskog stadiona u Koprivnici očitovala od 33. minute. Aljoša Vojnović tada je ukrao jednu loptu obrambenim igračima Istre i poslužio Mateasa Delića koji koljenom pogađa za vodstvo Koprivničanaca. Nakon pogotka Delića najbolju prigodu gosti su imali iz slobodnog udarca Roce, ali fantastičnom intervencijom vratar Slavena odbio je loptu u korner.

I kada se već mislilo da Slaven na odmor odlazi s minimalnom prednošću, ona se udvostručila. Mateas Delić je ovoga puta bio asistent, njegovu povratnu loptu iskoristio je Drago Papa i povećao vodstvo domaćina. Puno siromašniji je bio nastavak utakmice u kojem su Puljani jalovo pokušavali izjednačiti što im nikako nije polazilo za nogom da bi na koncu u 80. minuti Franjo Tepurić s dva metra matirao Lisjaka nakon centaršuta Alena Marasa za novu domaću pobjedu sastava iz Koprivnice.

Gračan zbog povika "Alo debilu" poslan na tribinu

U prvom od dva današnja zagrebačka derbija Lokomotiva je na Maksimiru u vrlo burnoj utakmici pobijedila Croatiju Sesvete. Obje momčadi oprezno su i bojažljivo startale u utakmicu koja se na kraju pretvorila u festival isključenja. Lokomotiva je nešto više težila nadigravanju, a ofenzivniju igru okrunili su u 39. minuti preko Puljića koji glavom pogađa nakon kornera Martinca. Trener Croatije Sesvete Nenad Gračan je burno prosvjedovao kod pomoćnog suca Krmara, obratio mu se riječima "Alo debilu", nakon čega ga je ovaj prijavio glavnom Joviću koji ga je poslao na tribinu.

S minimalnom prednošću Lokomotive otišlo se na poluvrijeme, a u prvih 15 minuta nastavka pala su još dva pogotka. Prvo je u 57. minuti Položani glavom pogodio nakon centaršuta Celiščaka, a samo tri minute kasnije odlični Puljić je drugim pogotkom vratio prednost Lokomotivi.

I onda u posljednjoj minuti - drama. Nino Bule je iznudio jedanaesterac, protestirali su gostujući nogometaši među kojima je najglasniji bio Stjepan Jukić koji je zaradio crveni karton. Domagoj Antolić bio je precizan s bijele točke donijevši tako pobjedu Lokomotivi, a da upotpuni dojam pobrinuo se gostujući pomoćni trener koji se zbog povika prema sucima pridružio Gračanu na tribini odakle su zajedno ispratili preostalih pola minute utakmice.

Pročitajte više