Slaven tukao nervozne Splićane: Crveni odbili doći na presicu zbog suđenja

ODIGRANE su četiri utakmice 17. kola HNL-a, u kojima je Varaždin došao do druge pobjede u ligi protiv Šibenika. U Koprivnici Slaven Belupo tukao je 2:0 vrlo nervozni Split, a glavni sudac utakmice pokazao je čak pet crvenih kartona. Rijeka je u Kranjčevićevoj odigrala protiv Lučkog mršavih 1:1, a odličnu utakmicu odigrali su nogometaši Karlovca i Zagreba koji su odigrali 3:3.

Slaven srušio nervozni Split

Splitovci su u Koprivnici izgubili živce, utakmicu, a vrlo lako bi mogli izgubiti i plasman u europska natjecanja, sudeći prema sadašnjem stanju na tablici. Podsjećamo, u slučaju da "Farmaceuti" i Splitovci završe s istim brojem bodova na ljestvici, gledat će se njihov međusobni omjer u kojem su igrači Slavena puno uspješniji. U njihovom prvom susretu na Parku mladeži Slaven je prošao neporažen (1:1), dok su Koprivnici domaći igrači slavili.

Bilo kako bilo utakmica u Koprivnici započela je vrlo žustro. Već u 4. minuti Ante Vitaić udario je u glavu Brezovca, a glavni sudac utakmice Ljubičić bez razmišljanja je poslao veznjaka Splita u svlačionicu. Nakon tog događaja Split se u potpunosti raspao. Trebale su dvije minute Ljubičiću da ponovno pokaže crveni karton, i to treneru Splita Tonćiju Bašiću zbog prigovaranja.

Farmaceutima nije trebalo dugo da iskoriste brojčanu prednost na terenu. U 24. minuti Slaven je izveo brzi korner, lopta je došla do Poljaka na prvoj stativi, a ovaj istu prosljeđuje Bušiću na drugu stativu koji bez problema postiže gol.

Drugi gol za Slaven pao je u 59. minuti i to zahvaljujući fantastičnom solo akcijom Mujanovića koji je prešao pola terena, ušao u peterac neometan, i matirao vratara Splita.

Do kraja susreta valja izdvojiti situaciju u 65. minuti kada je Ivica Križanac dobio drugi žuti karton, ponovno zbog prigovaranja sucu, a još su u međuvremenu pocrvenili dvojica igrača s klupe.

Preokret vrijedan tri boda: Varaždinci upisali drugu pobjedu u ligi

Utakmica u Varaždinu započela je ni manje ni više nego golom. Već u prvoj minuti Varaždinci su pokleknuli, kada je Jakoliš fantastično pogodio mrežu Saše Drevena. Varaždinci su cijelo vrijeme pritiskali obranu Šibenčana, a pritisak se isplatio u 60. minuti kada je Mlakar ubacio u peterac gdje je netko od braniča Šibenika rukom dirao loptu. Kapetanu Varaždina Davoru Vugrinecu nije bilo teško poentirati s bijele točke, a napomenimo još kako je Vuga zabio svoj 125. gol u HNL-u, te mu nedostaje samo jedan gol da se izjednači s Igorom Cvitanovićem, koji drži rekord kao igrač s najviše postignutih golova u HNL-u.

Do pobjede Varaždinci su došli pet minuta prije kraja susreta. DeSouza je glavom pronašao Vugrinca, a ovaj je proigrao Sačera koji zabija za drugu pobjedu Varaždina.

Rijeka ispustila pobjedu protiv Lučkog

U Kranjčevićevoj utakmica je privukla tek oko stotinjak gledatelja, a Rijeka je prva došla u vodstvo u 26. minuti kada je Mance fantastično odapeo s više od 25 metara i pogodio same rašlje. Riječani su bili bolja momčad tijekom prvog poluvremena, a Lučko je prijetilo ponajviše preko brzih kontri. Jedna od takvih brzih akcija urodila je plodom u 62. minuti kada je Nikola Rak ubacio u šesnaesterac Rijeke, a tamo je najviši bio Novak.

Dva promašena penala, šest golova: Karlovac u zadnji čas do boda

Jako zanimljiva i uzbudljiva utakmica odigrala se u Karlovcu. Gledatelji se još nisu ni smjestili, a Zagreb je već vodio. Naime, u 6. minuti Mitrović je bio najviši u petercu Karlovca nakon kornera, a priliku za izjednačenje imali su Karlovčani pet minuta nakon prvog gola Zagreba. U 11. minuti sudac je svirao penal za Karlovac, međutim Novinić je poslao loptu "pod oblake". U 24. minuti ponovno je Karlovac imao priliku zabiti s bijele točke, ali ni Štefančić nije imao sreće.

Kako kaže nepisano pravilo u nogometu, tko ne zabije primi tako se i ovog puta ispostavilo. Igrala se 27. minuta kada je Pavlović glavom zakucao loptu u mrežu Karlovčana.

Drugo poluvrijeme domaći su bolje otvorili, a upravo je Štefančić koji je ranije promašio penal  zabio prvi gol Karlovčana na utakmici, a u 77. minuti činilo se kako je utakmica riješena. Medić je pospremio loptu u mrežu koju je odbio vratar Blažević nakon pokušaja Abdurahimija.

Međutim, Karlovčani se nisu predavali što im se na kraju i vratilo. Prvo je Sopčić smanjio na 3:2, a bod Karlovcu donio je Barišić zabivši u 85. minuti.

Pročitajte više