Slavene, naspavaj se: Kosorica ga nije dočekala

JADRANKA KOSOR u nedjelju je ujutro bez uspjeha čekala hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji se pojavio nakon više od dva sata zakašnjenja u HNS-u, gdje je za 10 sati bilo zakazano predstavljanje hrvatskih volontera koji idu na Euro.

Osim toga, zakazano je bilo i pokretanje navijačkog portala vatreni.net i predstavljanje programa "Nogometom protiv rasizma".

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić do Bilićevog je (ne)dolaska zabavljao Kosoricu, pokušavajući izbornika uporno dobiti na telefon. Bilić se napokon pojavio oko podneva, ali je Kosor nošena obvezama, nažalost, već otišla. "Ljudi, ispričavam se, nevjerojatno je kako sam zaspao", ispričao se Bilić, kazavši kako se svako jutro ustaje u 7.30 sati i kako je dan ranije zaspao na dvosjedu uz teletekst, a probudio se "slomljen".

Inače, na Europskom nogometnom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj sudjelovat će i 70 volontera iz Hrvatske, a projekt provodi Regionalni info-centar za mlade, koordinator Uefine agencije FARE za Republiku Hrvatsku u suradnji sa Volonterskim centrima Osijek, Rijeka, Split i Zagreb i organizacijskim odborom za provedbu Eura 2008.

Hrvatskim će volonterima tako po prvi put biti organiziran put, smještaj i topli obrok tijekom Eura. Volonteri će biti angažirani na pozicijama vezanim za doček i obavještavanje hrvatskih navijača o rasporedu događanja u gradu domaćinu i pružanju servisnih informacija, kroz navijačka veleposlanstva, navijački kamp, javna gledališta na gradskim trgovima, mobilne i statične info-točke i organizaciju prometa i parkiranja. Više informacija navijači mogu doznati na portalu www.vatreni.net.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više