Slavlje Slovenaca u Ledenoj: Olimpija u produžetku slomila Medvjede

HOKEJAŠI Medveščaka nisu uspjeli potvrditi slavlja iz Beča i Villacha. U dvoboju sedmog kola EBEL-a Medvjedi su u Ledenoj dvorani od Olimpije poraženi 2:3 (2:2,0:0,0:0,0:1). Aleš Mušić presudio je Medveščaku u produžetku, u situaciji kad su gosti imali dva igrača više na ledu.

I Medvjedi i Zmajčeki nabrijano su ušli u utakmicu, a koncentracija je prva popustila Slovencima. Točnije, Amerikancu na njihovom golu, koji je iz čista mira napao Zanoškog nakon što mu je ovaj sprašio gol poslije tri i pol minute igre. U kontru dva na dva pobjegli su Brine i Zanoški, a kada je potonji zabio za 1:0, Lamoreux mu je uhvatio klizaljku i srušio ga na pod, počeo je šakački obračun, a obojica su zaradila po dvije minute kazne.

Isključenja su u prvoj trećini frcala na sve strane, pa je tako, pola minute prije no što se trebao Zanoški vratiti na hlađenje zbog ometanja poslan Sasha Pokulok. Medvjedi su se uspjeli obraniti, ali su primili gol u situaciji s igračem više (isključen Šefič) - Olimpija im je prodala kontru, Medveščakovi bekovi nikako nisu uspijevali izbaciti pak, što kažnjava Taylor. Zaurlala je tada Ledena, a poslije 44 sekunde igre Medvjedi su vratili prednost, preko Sandrocka.

Splasnule su tada malo tenzije i atmosfera, sve dok nije isključen Gal Koren. S igračem manje Medveščak se uspio obraniti, ali je opet popio naivan gol. Olimpijini napadači u tom napadu imali su nekoliko nespretnih dodavanja, ali prostora je svaki put bilo previše što naposljetku koristi Aleš Mušič i početkom 18. minute vraća stvari na početak. Na 37 sekundi prije kraja prve dionice Mušič je isključen, zajedno sa Zanoškim, rezultat je ostao 2:2, a u drugu trećinu krenulo se četiri na četiri.

Ni Medveščak ni Olimpija nisu uspjeli iskoristiti višak prostora na ledu, ali Medvjedi su u igri pet na pet čitavu minutu držali goste u njihovoj trećini. Zanimljivo, do zraka je Olimpija stigla s igračem manje, kad joj je isključen Brad Cole. John Hughes krenuo je jedan na jedan, ali Michael Ouzas sjajno mu je obranio. Cole je opet isključen tri minute prije kraja druge trećine, ovaj put zajedno s Darijem Kostovićem - Olimpija je bila bliže pogotku, ali u drugih 20 minuta nije bilo golova.

Jedan bod je bio maksimum: Tri na pet protiv Slovenaca se nije moglo

U posljednjoj trećini zakuhalo se tri minute prije kraja. Isključen je Dervarič, Medveščak to ne koristi već zbog isključenja Kostovića ulazi u produžetak. Ipak, nisu dozvolili da im Olimpija u posljednjih 30-ak sekundi s igračem više napravi ono što je Adam Naglich Vienni prije tjedan dana (zabio gol sedam sekundi prije kraja).

Nedugo nakon što je počeo produžetak, isključen je Letang zbog namjernog izbacivanja paka, što Olimpija vrlo brzo kapitalizira. Trojica Medvjeda, koliko god ih nosila publika, bili su premalo. Aleš Mušič ostao je sam na drugoj stativi, a Ouzas nije imao šanse.

Ovakav rasplet nije pokolebao više od tisuću gledatelja koji su ostali 20-ak minuta poslije utakmice skandirati: "Šampioni, šampioni..."

Pročitajte više